Reizen naar Mexico

Vakantie naar Mexico

Sombrero's, de Mexicaanse keuken en de oude Mayacultuur. De typische Mexicaanse kenmerken zijn wereldberoemd. Mexico biedt een unieke mix van strandvakantie en cultuur en trekt daarom jaarlijks miljoenen toeristen. Een groot deel van de toeristen is afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada, wat gezien de geografische ligging van deze landen ten opzichte van Mexico natuurlijk niet verwonderlijk is. Mexico is voor de Noord-Amerikanen een beetje wat de Middellandse Zee voor ons Europeanen is.

 

Voor mei 2020 hadden we al via Kras (nu TUI geworden) een fly & drive geboekt waarmee we in 2 weken door Yucatán zouden rondreizen. Door de coronapandemie ging deze geplande reis helaas niet door. Niet veel later hebben we alsnog het Midden-Amerikaanse land bezocht tijdens onze huwelijksreis!


Vlag van Mexico

Yucatán | 9 juli - 17 juli 2022

Kaart van Mexico

Huwelijksreis naar Mexico

Op 7 juli 2022 traden wij in het huwelijksbootje waarna we op huwelijksreis gingen naar Yucatán. We verbleven één week op het prachtige Mexicaanse schiereiland. Vanwege de aard van de vakantie hadden we een bijzonder luxe resort geboekt met een eigen swim-up kamer. Dit betekent dat we direct vanaf ons terras zo het zwembad in konden. Datzelfde zwembad stond weer in verbinding met een bar waar we vanuit het water drankjes konden halen. Zoals een huwelijksreis hoort te zijn, draaide het dus vooral om nagenieten van de bruiloft en het benutten van al het comfort dat het resort te bieden heeft. 


Natuur in en rondom Yucatán

Mexico grenst aan de oostkust aan twee zeeën: de Caribische Zee en de Golf van Mexico. Wij verbleven aan de Caribische kust waarvan de zee helderder schijnt te zijn. Hoe dan ook, in de Caribische Zee bevindt zich één van de grootste koraalriffen ter wereld. Tijdens een dagtocht naar het natuurreservaat Sian Ka’an hebben wij hier nog in gesnorkeld. Dat we tijdens diezelfde dagtocht ook nog een krokodil, enorme zeeschildpad en dolfijnen hebben gespot, geeft al aan hoe uniek dit natuurgebied is.

 

Yucatán is voor een groot deel bedekt met regenwoud waarin je talloze cenotes terugvindt. Dit zijn ondergrondse watergrotten die miljoenen jaren geleden ontstaan zijn door de krachtige meteorietinslagen. Hierdoor zijn er geen rivieren in deze Mexicaanse regio, maar enkel cenotes, waar je heerlijk in kan afkoelen. Wij hebben tijdens onze trip twee keer gezwommen in prachtige cenotes. Bijgevoegde foto is gemaakt tijdens het zwemmen in de Cenote Agua Dulce, een schitterende locatie. Het was dan ook een unieke belevenis om hierin te zwemmen. Max is zelfs nog een stukje omhoog geklommen via het touw (links op de foto).

Cenote in Mexico

Dagtochten naar oude Mayasteden

Wie aan Mexico denkt, zal misschien in eerste instantie denken aan palmstranden en luxe resorts. Echter is Mexico veel meer dan enkel een mooie zonbestemming. Naast de hiervoor beschreven natuurpracht, bezit het zuiden van Mexico ook diverse oude Mayasteden. Wij bewonderden de ruïnes van twee van deze mystieke Mayasteden. Met Chichén Itzá bezochten we de iconische Kukulcán piramide die in 2007 is uitgeroepen tot één van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. Ook de Maya ruïnes van kustplaats Tulum waren indrukwekkend.

Wereldwonder in Mexico

Wij merkten dat er veel stelletjes zijn die hun huwelijksreis doorbrengen in deze Mexicaanse regio. We waren er slechts kort, maar voor ons gevoel zijn we erin geslaagd om er alles uit te halen zonder te vergeten om van al het comfort op het resort te genieten.

5 sterren