Tripjes en vakanties naar België

Denk je aan het buitenland, dan denk je niet als eerste aan België. Er was zelfs een periode dat een deel van België bij het Koninkrijk der Nederlanden hoorde en ze spreken in die gebieden (min of meer) nog dezelfde taal als wij. Desondanks bezitten onze zuiderburen wel degelijk een eigen herkenbare cultuur dat hen onderscheidt. Genoeg reden dus om daar regelmatig naartoe te gaan.

Belgische vlag

Antwerpen | 26 december 2012

Belgische vlag

Brugge | 23 augustus 2013

Belgische vlag

Brussel | 11 februari 2020

Belgische vlag

Gent | 7 - 8 januari 2023Ervaringen in België 

Met Tessa en haar familie zijn we vlak voor kerst 2012 een dagje naar Antwerpen geweest en in de zomervakantie van 2013 hebben we met hetzelfde gezelschap een dagtrip gemaakt naar Brugge. Leuven was een tussenstop van de fietsvakantie van Max met zijn broertje en twee neven naar Luxemburg. Brussel was voor Max tweemaal het decor van een georganiseerd familieweekendje. Verder heeft Max in Lierse en Oostende nog twee Belgische voetbalwedstrijden bezocht en bracht hij in de zomer van 2015 één week door in de Ardennen met zijn familie, deze vakantie stond ik het teken van mountainbiken.

 

Na een weekendje Disneyland Parijs zijn we op de terugweg door een hevige storm gestrand in Brussel doordat de Thalys niet verder dan Brussel kon rijden. Hierdoor zijn we onverwachts nog een blauwe maandag in Brussel geweest in februari 2020. In januari 2023 vierden we met een weekendje in Gent dat we een half jaar getrouwd zijn. 


Gent

Op 7 januari 2023 zijn we een half jaar getrouwd en we grijpen dit soort bescheiden jubilea graag aan om dit met een weekendje weg in het buitenland te vieren. Vanwege de goede aanbevelingen is de keuze gevallen op Gent, één van de weinige Vlaamse prachtsteden die we nog niet bezocht hebben. We verbleven twee dagen in Gent. Op onze eerste dag verkenden we de historische binnenstad en op de tweede dag bezochten we het Gravensteen, een middeleeuws kasteel dat nog in uitstekende staat verkeert. Hier volgden we een audio tour. 

De binnenstad van Gent is een wirwar van historische kerken, pleinen en kastelen waar eigenlijk alleen de trams dwars doorheen gaan. De slingerende straatjes benadrukken het middeleeuwse karakter van de stad. Gent is een levendige studentenstad in een prachtig decor. Vanaf de Sint-Michielsbrug zie je in één gezichtsveld drie kerken midden in de stad direct achter elkaar staan. Een magisch beeld. En waar zie je tegenwoordig nog in West-Europa een middeleeuws kasteel in oorspronkelijke staat in het hart van het centrum? De reputatie van de weelderige Vlaamse binnensteden is bekend, maar Gent is echt een uniek openluchtmuseum.     


Plein in Brussel
4 sterren

Brussel

Friet, chocolade en bier, dat is waar de meeste mensen aan denken bij Brussel. Zo gek is dat niet, want in Brussel vind je op iedere straathoek wel een chocolatier, biercafé of friettent. Brussel is echter ook het centrum van de Europese cultuur en van haar instituties. Kortom, een interessante mix voor een citytrip. Tijdens twee familie-uitjes met neven en nichten heeft Max de hoofdstad van België (en haar terrasjes!) aardig leren kennen. Dit deden we via een fiets tour die door de vele heuveltjes in de stad en drukke stadsverkeer nog vrij pittig was. 

 

Later zijn we samen ook een paar uurtjes door het centrum gelopen toen we daar door de Thalys in een hotel geplaatst waren. Door een heftige storm reed onze trein niet verder  dan Brussel na ons weekendje in Disneyland Parijs. We brachten o.a. een bezoekje aan Manneke Pis en de Grote Markt.Antwerpen

Antwerpen is een boeiende Vlaamse havenstad op 25 km van de Nederlandse grens. Antwerpen bezit een roemrijk verleden en is tegenwoordig dankzij haar bruisende centrum een ontzettend populaire bestemming voor vrijgezellenfeestjes. Daarnaast is Antwerpen ook zeer sfeervol in kersttijd. Dit hebben we ontdekt toen we met de familie van Tessa op Tweede Kerstdag naar Antwerpen gingen. 

Vijf sterren


Paardenkoets Brugge

Brugge

In de late zomer van 2013 reizen wij met de trein naar het uiterste zuidwestelijke puntje van Nederland waar we drie volle dagen verblijven in het splinternieuwe Landal Strand Resort vakantiepark in het nietige plaatsje Nieuwvliet-Bad. Omdat ons vakantiepark slechts 30 kilometer gelegen is van Brugge, benutten we deze geografische kans en brengen we een dag door in deze middeleeuwse Vlaamse stad.  

4 sterren


Leuven

In de zomer van 2014 ben ik met mijn broertje Pim en neven Gino en Yannick in vijf dagen van Rotterdam naar het plaatsje Greiveldange (Luxemburg) gefietst. Tussenstops waren Antwerpen, Leuven, Dinant en Bastogne. In Leuven sliepen we in de studentenwoning van mijn nicht Lara. Toevalligerwijs waren wij in Leuven tijdens de Leuvense Dagen waarin de studentenstad vol staat met muziekpodia en festiviteiten. De vele terrasjes waren nog beter gevuld dan normaal! 


Ardennen

Op zoek naar een sportieve (zomer)vakantie? Overweeg dan zeker om een aantal dagen door te brengen in de Belgische Ardennen. Mountainbiken, raften, wandelen en toffe plaatjes bezoeken tussen bossen. Zelf ben ik met mijn ouders en broertje één week in een huisje verbleven in de Ardennen waarvandaan we heerlijk konden mountainbiken. 

Mountainbiken in de Ardennen