Tripjes en vakanties naar België

Plein in Belgie
Belgische vlag

Antwerpen | 23 december 2012

Belgische vlag

Brugge | 23 augustus 2013

Belgische vlag

Leuven | 24 - 25 juli 2014 (Max)

Belgische vlag

Brussel | 21 juni 2014 (Max) + 11 april 2015 (Max) + 11 februari 2020

Belgische vlag

Ardennen | 1 augustus - 7 augustus 2015 (Max)

Kaart van Belgie

Denk je aan het buitenland, dan denk je niet als eerste aan België. Er was zelfs een periode dat een deel van België bij het Koninkrijk der Nederlanden hoorde en ze spreken in die gebieden (min of meer) nog dezelfde taal als wij. Desondanks bezitten onze zuiderburen wel degelijk een eigen herkenbare cultuur dat hen onderscheidt. Genoeg reden dus om daar regelmatig naartoe te gaan.

 

Met Tessa en haar familie zijn we vlak voor kerst 2012 een dagje naar Antwerpen geweest en in de zomervakantie van 2013 hebben we met hetzelfde gezelschap een dagtrip gemaakt naar Brugge. Leuven was een tussenstop van mijn fietsvakantie met m'n broertje en twee neven naar Luxemburg terwijl Brussel tweemaal het decor was van een georganiseerd familieweekendje.

 

Verder heb ik in Lierse en Oostende nog twee Belgische voetbalwedstrijden bezocht en bracht ik in de zomer van 2015 één week door in de Ardennen met mijn familie. Na een weekendje Disneyland Parijs zijn we op de terugweg door storm Ciara gestrand in Brussel doordat de Thalys niet verder dan Brussel kon rijden. Hierdoor zijn we onverwachts nog een halve blauwe maandag in Brussel geweest in februari 2020.


Plein in Brussel
4 sterren

Brussel

Friet, chocolade en bier, dat is waar de meeste mensen aan denken bij Brussel. Zo gek is dat niet, want in Brussel vind je op iedere straathoek wel een chocolatier, biercafé of friettent. Brussel is echter ook het centrum van de Europese cultuur en van haar instituties. Kortom, een interessante mix voor een citytrip. Tijdens twee familie-uitjes met mijn neven en nichten heb ik de hoofdstad van België (en haar terrasjes!) aardig leren kennen. Dit deden we via een fietstour die door de vele heuveltjes in de stad en drukke stadsverkeer nog vrij pittig was. 

 

Later ben ik met Tessa ook een paar uurtjes door het centrum gelopen toen we daar door de Thalys in een hotel geplaatst waren omdat de trein door storm Ciara niet verder reed dan Brussel na ons weekendje in Disneyland Parijs. We brachten o.a. een bezoekje aan Manneke Pis en de Grote Markt.Antwerpen

Antwerpen is een boeiende Vlaamse havenstad op 25 km van de Nederlandse grens. Antwerpen bezit een roemrijk verleden en is tegenwoordig dankzij haar bruisende centrum een ontzettend populaire bestemming voor vrijgezellenfeestjes. Daarnaast is sfeervol Antwerpen ook in trek rond kersttijd, ook dit heb ik zelf mogen ervaren. 

Vijf sterren


Paardenkoets Brugge

Brugge

In de late zomer van 2013 reizen wij met de trein naar het uiterste zuidwestelijke puntje van Nederland waar we drie volle dagen verblijven in het splinternieuwe Landal Strand Resort vakantiepark in het nietige plaatsje Nieuwvliet-Bad. Omdat ons vakantiepark slechts 30 kilometer gelegen is van Brugge, benutten we deze geografische kans en brengen we een dag door in deze middeleeuwse Vlaamse stad.  

4 sterren


Leuven

In de zomer van 2014 ben ik met mijn broertje Pim en neven Gino en Yannick in vijf dagen van Rotterdam naar het plaatsje Greiveldange (Luxemburg) gefietst. Tussenstops waren Antwerpen, Leuven, Dinant en Bastogne. In Leuven sliepen we in de studentenwoning van mijn nicht Lara. Toevalligerwijs waren wij in Leuven tijdens de Leuvense Dagen waarin de studentenstad vol staat met muziekpodia en festiviteiten. De vele terrasjes waren nog beter gevuld dan normaal! 

3 sterren


Ardennen

Op zoek naar een sportieve (zomer)vakantie? Overweeg dan zeker om een aantal dagen door te brengen in de Belgische Ardennen. Mountainbiken, raften, wandelen en toffe plaatjes bezoeken tussen bossen. Zelf ben ik met mijn ouders en broertje één week in een huisje verbleven in de Ardennen waarvandaan we heerlijk konden mountainbiken. 

4 sterren
Mountainbiken in de Ardennen