Reizen door Oceanië

Collage natuur Australië en Nieuw-Zeeland
Links: Whitehaven Beach (Australië). Rechts: Lake Wanaka (Nieuw-Zeeland)

Bij Oceanië denkt iedereen natuurlijk meteen aan Australië en Nieuw-Zeeland. Deze eilanden zijn al miljoenen jaren afgescheiden van de rest van de wereld en bezit daarom een unieke collectie flora en fauna. Hoewel beide landen in dezelfde uithoek zitten, verschillen ze enorm. Australië is droog, warm en al 60.000 jaar bewoond door Aboriginals. Daarentegen is Nieuw-Zeeland groen, vulkanisch en pas sinds 1.200 n. Chr. als laatste land ter wereld bewoond geraakt door mensen. Wij ontdekten deze bijzondere landen tijdens een rondreis in oktober en november 2019. 

Kaart oceanie

De vakantie begon met een maand reizen langs de Australische oostkust, van Cairns naar Sydney. Daarna een maand reizen door het Noordereiland en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Benieuwd welke bestemmingen we bezocht hebben? We hebben teveel gezien en gedaan om in één alinea te beschrijven dus lees gerust verder terwijl je je verwondert over de prachtige natuur van deze uiteenlopende vakantielanden. Waarschuwing: na het checken van deze reisverslagen wil je niets liever dan zelf een reis plannen naar Australië en/of Nieuw-Zeeland. Het Oceanië reisvirus heeft ons zo sterk te pakken dat we zeker weten dat we terug moeten naar deze Pacifische landen. In Australië hebben we slechts één kust gezien terwijl we in Nieuw-Zeeland nog wat unfinished business hebben.  


Australië

In vier weken tijd zijn we van het noorden van Queensland naar Sydney gereisd. Een reis die ons langs mooie stranden, regenwouden en indrukwekkende kuststeden bracht. Niet gek dat juist dit gedeelte van Australië zo populair is onder backpackers. Wij hebben Australië leren kennen als een zeer vriendelijk land voor toeristen. De locals zijn trots op hun land en organiseren tours met veel respect en liefde voor de inheemse planten en dieren. 

Sydney Opera House
Vlag van Australië

Nieuw-Zeeland

Je moet er even voor vliegen, maar dan bereik je volgens velen het mooiste land ter wereld. Gletsjers, bossen, bergen, vulkanen, stranden en vooral veel groen. Nieuw-Zeeland bezit alles en vormt daarom ook het prachtige decor van de Lord of the Rings trilogie. Onze rondreis begon op het Noordereiland in Auckland en na 1,5 week maakten we de overstap naar het even indrukwekkende Zuidereiland waar we 2,5 week verbleven.

Groene eilandjes in de Bay of Plenty
Vlag van Nieuw-Zeeland


Reisvideo's Oceanië

Australië

Nieuw-Zeeland