Onze reizen door Italië

Skyline Florence
Italiaanse vlag

Rome | 31 januari - 4 februari 2015

Italiaanse vlag

Bagnoli + Napels | 16 februari - 19 februari 2015

Italiaanse vlag

Venetië | 25 juli - 29 juli 2016

Italiaanse vlag

Gardameer | 29 juli - 1 augustus 2016

Italiaanse vlag

Milaan | 1 augustus - 5 augustus 2016

Italiaanse vlag

Rimini | 5 augustus - 9 augustus 2016

Italiaanse vlag

Florence | 9 augustus - 13 augustus 2016

Italiaanse vlag

Pisa | 13 augustus - 16 augustus 2016

Italiaanse vlag

Puglia | 3 oktober - 14 oktober 2020

Kaart van Italië

Onze Italië reizen vonden allemaal plaats in 2015 en 2016. Om ons 5 jarig jubileum te vieren gingen we begin februari 2015 naar Rome, waar we voor het eerst samen in Italië zouden belanden. Rome, een waar openluchtmuseum vol met historie en prachtige kunstwerken, zou de aftrap vormen voor meer Italië reizen. Zo zou ik een paar weken later een studiereis maken naar het wintersportdorp Bagnoli Irpino inclusief een dagtrip naar Napels. Het echte Italië reisgeweld komt een jaar later wanneer we in de zomer een rondreis maken door Noord-Italië om te vieren dat we allebei aan het einde van dat schooljaar waren afgestudeerd. De reis startte in het betoverende Venetië van waar we vertrokken naar het relaxte Gardameer om vervolgens in Milaan weer in een drukke stad terecht te komen. Via badplaats Rimini trokken we zuidwaarts richting het kunstzinnige Florence waarna we onze rondreis afsloten in stad van de Scheve Toren: Pisa. Vanaf de Rome citytrip waren we al fan, maar sinds onze rondreis hebben we ons reishart definitief verloren aan Italië. 

Rome

Rome stedentrip

Venetië

Venetië gondelvaart

Gardameer

Gardameer zwembad

Milaan

Dom van Milaan

Rimini

Rimini strand

Florence

Florence uitkijkpunt

Pisa

Stedentrip Pisa

Puglia

Foto Puglia


Beeld Remus en Romulus in Rome

Rome

Onze eerste kennismaking met Italië vindt plaats in Rome waar we ons 5 jarig samenzijn vieren begin februari 2015. De stad waar ik mij zo tot voel aangetrokken vanwege haar roemruchte verleden. Het was maar liefst 1.000 jaar de hoofdstad van het indrukwekkende Romeinse Rijk (circa 500 v. Chr tot 500 n. Chr.). Na talloze series, documentaires, films en boeken over Rome was het geweldig om deze roemruchte stad eindelijk zelf te ontdekken. Rome, een waar openluchtmuseum vol met historie en prachtige kunstwerken, zou de aftrap vormen voor meer Italië reisgeweld.

5 sterren


Venetië

Met Venetië als eerste bestemming van onze Noord-Italië rondreis in de zomer van 2016 is de toon gezet. De kronkelende waterwegen, de continue stroom van gondels onder bruggetjes, prachtige kerken, het San Marcoplein, en het Doge paleis: het straatbeeld in Venetië is werkelijk ongeëvenaard. Doet de intrede van het massatoerisme met de komst van cruiseschepen en (Aziatische) reisgroepen hier niets aan af? Jawel, maar dat neemt niet weg dat Venetië authentiek blijft en een schitterende romantische vakantiebestemming is.

5 sterren
Kanaal van Venetië


Hotel met zwembad Gardameer

Gardameer

Na het drukke Venetië vertrokken we met de trein naar het badplaatsje Perschiera del Garda om twee dagen door te brengen aan het Gardameer. Rimini en het Gardameer zijn de relaxbestemmingen van onze rondreis, dus rusten we hier uit aan het meer of het hotelzwembad voordat we aan de volgende stedentrips beginnen. 

Drie sterren


Milaan

Milaan was de derde bestemming van onze Noord-Italië rondreis waar we drie dagen verbleven in een luxe appartement. De modestad onderscheidt zich dankzij haar moderne infrastructuur, rijke voetbalhistorie en stijlvolle bewoners.

 

Nergens in Italië vind je deze mate van welvaart terug in het dagelijks straatbeeld. Eyecatchers zijn de Dom, het San Siro voetbalstadion, het kasteel Castella Sforzesco en winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II. Een ander hoogtepunt was mijn ontmoeting met stervoetballer Antonio Candreva die als kersverse Internazionale speler een fotosessie had voor de Dom.

4 sterren
Op de foto met Candreva


Ligbedje Rimini

Rimini

Na Milaan trokken we zuidwaarts naar Rimini, een traditionele badplaats aan de Adriatische Zee.  Onder jongeren staat Rimini vooral bekend als feestbestemming, maar voor de doorsnee Italiaanse familie is het juist een geschikte badplaats voor de gezinsvakantie. Wij hebben strandbedjes gehuurd, de boulevard afgelopen en het nachtleven ontdekt. Het was allemaal prima, maar ook niet meer dan dat. Overigens bezit Rimini vanwege haar toenmalige rol als oude Romeinse vestiging wel een interessant historisch centrum. De kans is klein dat we hier ooit nog terugkeren, maar het belangrijkste was om bij te tanken voor de laatste stedentrips van onze vakantie: Florence en Pisa.

Drie sterren


Florence

Via een mooie treinreis door het Toscaanse landschap arriveerden we in het centraal gelegen Florence, waar het ver verwijderd van de Italiaanse kusten zeer warm is in de augustus zon. Als bakermat van de Renaissance is Florence echt een openluchtmuseum vol met fraaie pleinen, beeldwerken, klassieke straatjes, kerken, paleizen en bruggen. De Boboli Gardens verdienen een aparte vermelding, omdat je hier werkelijk uren rustig kunt rondlopen door prachtige koninklijke tuinen. In tegenstelling tot de rest van de drukke stad kun je hier minutenlang lopen zonder mensen tegen te komen. Toch was zowel figuurlijk als letterlijk de Michelangelo heuvel het hoogtepunt van waar je fantastisch uitzicht hebt over de stad en haar prachtige, karakteristieke Dom. 

5 sterren
Koepel van Florence


Scheve Toren van Pisa overeind houden

Pisa

In onze Noord-Italië rondreis vormt Pisa het nagerecht. Net als bij het Gardameer verbleven we hier ook slechts twee dagen. Dit bleek ook ruim voldoende te zijn. Het plein rondom de Scheve Toren is van topklasse, maar daarbuiten is het een gewoon, typisch Italiaans studenten- en provinciestadje. De afwezigheid van veel bezienswaardigheden gaf ons wel de kans om de laatste dag van onze intensieve vakantie lekker bij te komen in de tuin van het hotel.

Drie sterren


Meer van Bauxite

Puglia

In oktober 2020 zijn wij vlak voor de piek van de tweede coronagolf nog twee weken op vakantie geweest naar Puglia, de Italiaanse regio in de Hak van de Laars. We genoten op Robinson Club Ampulia van de aangename zon en de talloze faciliteiten en activiteiten die het resort te bieden heeft. Ook hebben wij veel in de omgeving gezien, omdat we gedurende de volledige vakantie de beschikking hadden over een eigen huurauto. Zo bezochten we achtereenvolgens Lecce, Gallipoli, Otranto en Brindisi. Stuk voor stuk aansprekende steden en dorpjes in de Salento provincie, helemaal in het zuiden van Apulië.

 

Naast de plaatsjes hebben we ons in de regio vermaakt door te hiken langs de Ionische Kust, te relaxen bij de prachtige stranden van Porto Cesareo en door het kleurrijke Meer van Bauxite te bewonderen. Onder Otranto bevindt zich bij Punto Palascia het meest oostelijke puntje van Italië. Ook hier zijn wij geweest en hebben we in de verte aan de overkant van de Adriatische Zee de Albanese bergen zien liggen. 

3 sterren

Videobellen

Banner videobellen