Reizen door Azië

Gardens by the Bay met Marina Bay op de achtergrond

Als het grootste continent van de wereld is het geen verrassing dat Azië op reisgebied ontzettend veel te bieden heeft. Waar in de 12e eeuw de eerste Europese reizigers via de Zijderoute kennismaakten met het Verre Oosten, trekken nu jaarlijks miljoenen toeristen naar vooral Zuid-Oost Azië. Thailand, Vietnam en Indonesië trekken veel jonge backpackers, terwijl steeds meer Nederlanders de cultuurshock aangaan in Japan en China. Met Turkije en Egypte bezit Azië ook dichterbij Europa populaire zonbestemmingen terwijl men in het Midden-Oosten op zoek gaat naar het Beloofde Land in Israël of het hypermoderne Dubai. 

 

Vooralsnog zijn wij nog geen zogeheten Azië-fanaten. Zo vinden wij het prettig om te reizen door de landen met een westerse cultuur.  Misschien verandert dit nog wanneer we meer bekend zijn geraakt met verre reizen buiten Europa, maar voorlopig richten wij onze intercontinentale pijlen nu meer op Oceanië, Noord-Amerika en de Caribean. Met stopovers op Singapore en Qatar hebben wij wel de eerste korte Azië ervaringen opgedaan. Bij beide bestemmingen verbleven we bewust één nacht zodat we de tijd hadden om snel iets van de plek te zien. Verder zijn we in 2015 een week naar het Turkse Marmaris geweest en heb ik met school in 2011 tijdens een vijfdaagse stedentrip Istanbul leren kennen.


Zuid-Oost Azië

Kaart Zuid-Oost Azië

Singapore

In het najaar van 2019 hebben we twee maanden gereisd door Australië en Nieuw-Zeeland. Onderweg naar Australië gebruikten we de overstap op Singapore om daar een halve dag en nacht door te brengen. De avond zijn we naar Gardens by the Bay en het Marina Bay Sands Hotel geweest en in de nacht hebben we het indrukwekkende vliegveld van Singapore ontdekt. 

Gardens by the Bay
Gardens by the Bay
Vlag van Singapore
Vijf sterren

Midden-Oosten

Kaart Midden-Oosten

Qatar (Doha)

Op de terugreis van Nieuw-Zeeland naar Nederland hadden we een 27 uur durende overstap op Doha. Genoeg tijd om te slapen, de jetlag te halveren en natuurlijk om de hoofdstad van Qatar te checken. In verband met onze vroege aankomst op de luchthaven trokken we in de ochtend door de stad. Hier bezochten we diverse highlights zoals Dhow Harbour en Souq Waqif.

Dhow Harbour in Doha
De haven van Doha
Vlag van Qatar
Drie sterren


Videoverslag Aziatische tussenstops