Reizen door Midden-Amerika

Palmbomen, strand en zee op Curaçao

Midden-Amerika heeft zich het laatste decennium steeds meer ontwikkeld als volwaardig reiscontinent. Het is relatief klein en daarom kun je in korte tijd veel verschillende landen bezoeken die elk hun eigen cultuur, bezienswaardigheden en charme hebben. Populaire bestemmingen in Midden-Amerika zijn Mexico, Cuba en Costa Rica maar ook landen als Guatemala, Panama en Nicaragua ontvangen steeds meer backpackers.

Kaart Midden-Amerika Traveltess

Caribische eilanden

In bovengenoemde landen worden veel rondreizen gemaakt, maar met de Caribean bezit Midden-Amerika ook een hoop (schier)eilanden die uitermate geschikt zijn voor zonvakanties. Zo vind je genoeg hagelwitte stranden en top resorts in bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek of de Bahama's. Kortom, de Caribische eilanden zijn dé plek als je op zoek bent naar zon in overvloed, heerlijke zandstranden en helderblauwe wateren. Maar ook als je behoefte hebt om even helemaal tot rust te komen. De Caribische eilanden staan namelijk bekend om het rustige leven en de gastvrijheid van de locals.  

 


Curaçao

In juni 2017 verbleven we 10 dagen op het luxe 4-sterren all-inclusive resort op Curaçao. Dit is ook direct onze eerste verre vakantie buiten Europa samen. Best spannend, dus daarom is de keuze op een eiland van de Nederlandse Antillen gevallen, zodat de taal in ieder geval vertrouwd is. Het bleek een schot in de roos, want het Caribische klimaat en de bijbehorende relaxte levensstijl sprak ons meer dan aan. Natuurlijk is het lekker om tijdloos op de comfortabele strandbedjes te liggen, maar gelukkig heeft Curaçao nog genoeg activiteiten te bieden. Dit is dé ideale mix van doen en chillen. 

Resort op Curaçao
Resort op Curaçao

Zwemmen met Dolfijnen op Curaçao

Zo hebben wij de Hato Grotten, de Struisvogelfarm en Willemstad bezocht en hebben we een volledige dag een auto gehuurd om langs het eiland te rijden. Op deze dagtrip zijn we o.a. langs Westpunt, Grote Knip en Kleine Knip gereden voor de mooie stranden en het snorkelen met o.a. schildpadden. Hoogtepunt waren de Zoutpannen van Jan Kok waar we een verdwaalde kleine kolonie wilde flamingo's van dichtbij spotten. Oh en dan vergeet ik nog bijna te zeggen dat Tessa haar droom is uitgekomen door met dolfijnen te zwemmen op Curaçao! Nee je hoeft je niet te vervelen in dit stukje Caribisch Nederland.


Zo zijn er nog een hoop plekken die we helaas niet konden bezoeken tijdens onze 10-daagse vakantie en die dus op de lijst komen voor de volgende keer:

·         Het onbewoonde eiland ‘Klein Curaçao’

·         Santa Cruz, Daai Booi, Cas Abou, Porto Marie

·         De Noordelijke ruige kust ‘Shete Boka’

·         Maritiem Museum in Willemstad

·         Christoffelpark en de hierin gelegen Christoffelberg.

Vlag van Curaçao
Vijf sterren
Kleurrijke boulevard Willemstad