Reizen door Midden-Amerika

Palmbomen, strand en zee op Curaçao

Midden-Amerika heeft zich het laatste decennium steeds meer ontwikkeld als volwaardig reiscontinent. Het is relatief klein en daarom kun je in korte tijd veel verschillende landen bezoeken die elk hun eigen cultuur, bezienswaardigheden en charme hebben. Populaire bestemmingen in Midden-Amerika zijn Mexico, Cuba en Costa Rica maar ook landen als Guatemala, Panama en Nicaragua ontvangen steeds meer backpackers. Wij zijn tot nu toe twee keer op vakantie geweest naar Midden-Amerika. In 2017 ging onze eerste verre reis buiten Europa naar Curaçao en in de zomer van 2022 zijn we op huwelijksreis gegaan naar het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Kaart Midden-Amerika

In bovengenoemde landen worden veel rondreizen gemaakt, maar met de Caribean bezit Midden-Amerika ook een hoop (schier)eilanden die uitermate geschikt zijn voor zonvakanties. Zo vind je genoeg hagelwitte stranden en top resorts in bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek of de Bahama's. Kortom, de Caribische eilanden zijn dé plek als je op zoek bent naar zon in overvloed, heerlijke zandstranden en helderblauwe wateren. Maar ook als je behoefte hebt om even helemaal tot rust te komen. De Caribische eilanden staan namelijk bekend om het rustige leven en de gastvrijheid van de locals.  


Huwelijksreis naar Mexico

Op 7 juli 2022 traden wij in het huwelijksbootje waarna we op huwelijksreis gingen naar Yucatán. We verbleven één week op het prachtige Mexicaanse schiereiland. Vanwege de aard van de vakantie hadden we een bijzonder luxe resort geboekt met een eigen swim-up kamer. Dit betekent dat we direct vanaf onze veranda zo het zwembad in konden. Datzelfde zwembad stond weer in verbinding met een bar waar we vanuit het water drankjes konden halen. Zoals een huwelijksreis hoort te zijn, draaide het dus vooral om nagenieten van de bruiloft en te relaxen van alle comfort dat het resort te bieden heeft. En dat was veel...

Cenote Mexico
Op het Mexicaanse schiereiland Yucatán vind je veel mooie cenotes.

Piramide Kukulcan
Bij de piramide van Kukulcán (Chichén Itzá).
Vlag van Mexico

We blijven globetrotters dus wij zouden TravelTess niet zijn als we de omgeving niet zouden ontdekken. We kunnen nu eenmaal moeilijk stilzitten, zeker op plekken zoals Yucatán waar je zoveel bijzonders kunt zien en doen. We besluiten drie excursies te boeken: 

  • Dagtocht naar de oude Maya stad Chichén Itzá
  • Halve dagtocht naar de oude Maya kustplaats Tulum
  • Dagtocht naar het natuurgebied Sian Ka’an

Met Chichén Itzá bezoeken we de iconische Kukulcán piramide die in 2007 is uitgeroepen tot één van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. Ook de Maya ruïnes van Tulum waren indrukwekkend. Tijdens de dagtocht naar het natuurgebied Sian Ka'an zagen we een krokodil, zeeschildpad en dolfijnen. Ook snorkelden we bij een groot koraalrif voor de Midden-Amerikaanse kust.

 

Kenmerkend voor deze Mexicaanse regio zijn de ondergrondse watergrotten die miljoenen jaren geleden ontstonden door meteorietinslagen. In twee van deze prachtige cenotes hebben we tijdens excursies gezwommen.Vakantie Curaçao

In juni 2017 verbleven we 10 dagen op het luxe 4-sterren all-inclusive resort op Curaçao. Dit is ook direct onze eerste verre vakantie buiten Europa samen. Best spannend, dus daarom is de keuze op een eiland van de Nederlandse Antillen gevallen, zodat de taal in ieder geval vertrouwd is. Het bleek een schot in de roos, want het Caribische klimaat en de bijbehorende relaxte levensstijl sprak ons meer dan aan. Natuurlijk is het lekker om tijdloos op de comfortabele strandbedjes te liggen, maar gelukkig heeft Curaçao nog genoeg activiteiten te bieden. Dit is dé ideale mix van doen en chillen. 

Resort op Curaçao
Resort op Curaçao

Zwemmen met Dolfijnen op Curaçao
Zwemmen met dolfijnen.

Zo hebben wij de Hato Grotten, de Struisvogelfarm en Willemstad bezocht en hebben we een volledige dag een auto gehuurd om langs het eiland te rijden. Op deze dagtrip zijn we o.a. langs Westpunt, Grote Knip en Kleine Knip gereden voor de mooie stranden en het snorkelen met o.a. schildpadden. Hoogtepunt waren de Zoutpannen van Jan Kok waar we een verdwaalde kleine kolonie wilde flamingo's van dichtbij spotten. Oh en dan vergeet ik nog bijna te zeggen dat Tessa haar droom is uitgekomen door met dolfijnen te zwemmen op Curaçao! Nee je hoeft je niet te vervelen in dit stukje Caribisch Nederland.


Zo zijn er nog een hoop plekken die we helaas niet konden bezoeken tijdens onze 10-daagse vakantie en die dus op de lijst komen voor de volgende keer:

  • Het onbewoonde eiland ‘Klein Curaçao’
  • Santa Cruz, Daai Booi, Cas Abou, Porto Marie
  • De Noordelijke ruige kust ‘Shete Boka’
  • Maritiem Museum in Willemstad
  • Christoffelpark en de hierin gelegen Christoffelberg.
Vlag van Curaçao
Kleurrijke boulevard Willemstad
Dé kleurrijke boulevard van Willemstad.