Zeehonden spotten en hiken door het Abel Tasman Park

Abel Tasman Park fotomoment

12 november - 14 november 2020

Marahau | Tasman | Zuidereiland | Nieuw-Zeeland

Hostel Kanuka Ridge Lodge and Backpackers

Interislander ferry

Toyota Corolla


Na 10 dagen gereisd te hebben door het Noordereiland is het Abel Tasman National Park de eerste bestemming van onze rondreis door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In dit park (dat vernoemd is naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman die het gebied in 1649 ontdekte) kun je uitstekend hiken. Het mag dan het kleinste National Park van het land zijn, de totale wandeltrack is maar liefst 51 kilometer lang! Hiervan zullen wij het tofste gedeelte lopen, van Torrent Bay naar Onetahuti

 

Vanuit Wellington varen we eerst drie uur met de Interislander Ferry voordat we op het Zuidereiland aankomen. Vanuit Picton is het vervolgens nog twee rijden naar Marahau, een gehucht waar we twee nachten verblijven aan de rand van het Abel Tasman Park van waar ook de watertaxi’s vertrekken. Onderweg pauzeren we nog even bij Nelson, een leuk plaatsje om te lunchen!


Met de aquataxi naar Torrent Bay

Split Apple Rock Nieuw-Zeeland

Het Abel Tasman National Park is via een 51 kilometer lange wandeltrack te ontdekken. Er zijn mensen die dit doen tijdens een meerdaagse hike en overnachten op simpele campings. Net als velen kiezen wij ervoor om een gedeelte te lopen. We willen ongeveer 5/6 uur wandelen, maar doordat er veel leuke wandelroutes zijn waar de aquataxi’s komen is de keuze niet makkelijk. Uiteindelijk gaan we voor de packagedeal “Seals and Sand”, zodat dé lokale watertaxi ons vanaf Marahau brengt naar Torrent Bay en vervolgens weer ophaalt bij Onetahuti. De Aquataxi dient niet alleen als handig vervoersmiddel (volgens mij kom je er anders niet eens?), het is ook nog een gave ervaring.

In de boot waar maximaal 15 personen in kunnen, worden we eerst naar de zee voorgereden door een tractor waarna deze achteruit de zee in rijdt om de boot letterlijk in het water af te zetten. Hierna is het een uur varen naar Torrent Bay, maar zolang voelt het niet omdat de boot met volle snelheid langs de verschillende baaien scheurt. Onderweg stoppen we bij Split Apple Rock (een grote steen op het water die door erosie bijzonder symmetrisch uit elkaar gevallen is) en een rotsformatie waar een lokale zeehondenpopulatie leeft. Het is de eerste keer dat we zeehonden in het wild zien, hoe cool! Een pittige hike naar Onetahuti Bay

Om half 10 ‘s ochtends worden we afgezet bij Torrent Bay en we hebben zes uur de tijd om ruim 12 kilometer af te leggen voordat we half 4 weer worden opgehaald bij Onetahuti Bay. Dit moet te doen zijn! De hike grenst grotendeels aan de kust met af en toe schitterende uitzichten op de baai. Onderweg is het lekker rustig dus we horen continu prettige natuurgeluiden zoals fluitende vogels en stromende beekjes. Hoewel we gedurende onze reizen gewend zijn om veel te lopen is het de eerste keer dat we zo’n daywalk ondernemen. Dit maakt het in combinatie met de nodige hoogtemeters vrij zwaar.


Hangbrug

Figuurlijk hoogtepunt is de lange en hoge hangbrug. Er kunnen maximaal vijf mensen tegelijk op en het wiebelt als een gek, maar het is wel cool om erover heen te lopen. Bovendien heb je geen keus want anders kom je er niet. :) 


Conclusie Abel Tasman National Park

In het Abel Tasman National Park kun je uitstekend in alle rust door de ongerepte natuur wandelen. De aquataxi’s halen en brengen je naar allerlei verschillende stranden zodat je zelf de perfecte hike kunt samenstellen die je wilt doen. Dus of je nu 5, 10, 15 of de volledige 51 kilometer wilt lopen, alles is mogelijk! Varen met de aquataxi’s is ook nog eens een avontuurlijke activiteit waarmee je direct veel van de omgeving ziet zoals Split Apple Rock en wilde zeehonden.

✅ De wandelroute door het Abel Tasman National Park biedt meerdere uitdagende hikes aan. Zo kun je de afstand afstemmen naar eigen wens.

✅ De vaartocht met de aquataxi’s naar het Tasman Park toe is een belevenis op zich. Bewonder Split Apple Rock en wilde zeehonden met de “Seals & Sand” tour. 

 

⁠⁠⁠⁠ Het plaatsje Marahau stelt zeer weinig voor. Zo ontbreekt er een simpele supermarkt of bakkerij en zijn er slechts drie eetgelegenheden.


Foto's Abel Tasman National Park

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons fotoalbum van het Abel Tasman National Park. Gebruik van foto's is toegestaan mits er netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem contact met ons op. 


Banner videobellen