Reizen door Zwitserland

Stedentrip Luzern
Vlag van Zwitserland

Luzern | 10 augustus - 12 augustus 2021

Zwitserse vlag icoon

Zürich | 12 augustus - 13 augustus 2021

Zwitserland is duur dus als je -zoals wij- geen wintersporter bent dan is dit neutrale Alpenland niet direct het vakantieland dat je als eerste bezoekt. Zonde eigenlijk, want deze eigenzinnige centraal-Europese Bondsstaat heeft onwijs veel te bieden. Tussen de besneeuwde bergtoppen en diepe meren vind je er ook tal van authentieke middeleeuwse steden met kastelen en stadsmuren. Wij maken ons Zwitserland debuut tijdens onze autovakantie in de zomer van 2021 wanneer we een rondreis maken door de Alpen. Tijdens deze vakantie doen we met respectievelijk Luzern en Zürich direct twee Zwitserse bestemmingen aan.

Kaart van Zwitserland


Zürich

Na twee fantastische dagen in Luzern sluiten we onze rondreis door het Alpengebied af met een korte stedentrip in Zürich. Verdeeld over twee halve dagen ontdekken we -enigzins vermoeid na een intensieve reis- de grootste stad en economische hart van Zwitserland. Met 33 gaden celsius is de temperatuur verre van ideaal voor een stedentrip in een ruimtelijke stad waar je moeilijk beschutting kunt vinden. Desondanks maken we er het beste van en struinen langs de bezienswaardigheden van Zürich, zoals: Het Meer van Zürich, Sint-Pieterskerk, Kerk van Fraumünster, Grossmünster, Opernhaus en de historische binnenstad. 

 

De volgende ochtend bezoeken we op verzoek van Max het FIFA World Football Museum. Iedere voetbalfanaat zal zich hier kunnen vermaken, want het museum is modern en biedt diverse aantrekkelijke en interactieve tentoonstellingen. Het FIFA museum ziet er gelikt uit en weet vooral de ontwikkeling van ’s werelds populaire sport in kaart te brengen aan de hand van gespeelde wereldkampioenschappen uit het verleden. Luzern

Skyline Luzern

Vanuit Como steken we de Zwitserse grens over om 2 nachten te verblijven in Luzern. Deze toeristische provincieplaats heeft haar populariteit te danken aan de sfeervolle historische binnenstad en haar unieke ligging. De Museggmauer stadsmuur (inclusief 9 kenmerkende torens) en de Kapelbrug met bijbehorende watertoren geven de skyline een middeleeuws karakter. De aanwezigheid van het Vierwoudstrekenmeer en het omliggende hooggebergte maken Luzern extra bijzonder.

Pilatus berg

Hoe mooi en romantisch Luzern ook is, we moesten ook zeker één dag de omgeving verkennen vanaf de Pilatus berg. Alleen al de reis met de kabelbaan naar de top is een belevenis op zich. Onderweg maken we een ritje op een typische Alpine rodelbaan. Eenmaal op de top hebben we fantastisch weids uitzicht over de hele omgeving van Luzern.

 

Hier doen we -zeker voor onze standaarden- een spannende hike naar het uitkijkpunt genaamd ''Matthorn'' waarbij we onderweg op sommige paden onze angsten moeten overwinnen en aan touwen omhoog moeten klimmen. Op de terugweg wordt onze inspanning beloond, zo worden we begroet door een wilde steenbok die doet wat steenbokken doen: onmogelijke steile berghellingen al springend beklimmen. Al met al een geweldig avontuur in de Zwitserse bergen. 

Wandelpad Pilatus Klum - Matthorn
Wandelpad Pilatus Klum - Matthorn
5 sterren