Esperance: mooie kust en het schitterende Lucky Bay

Mooie witte strand van Lucky Bay

17 oktober - 19 oktober 2023

Australie vlag

Esperance | West-Australië | Australië 

Bed icoon

Denmark: Big4 Ocean Beach Holiday Park

Bed icoon

Esperance: Bathers Paradise Caravan Park (2x)

Camper icoon

Britz Voyager

Dagplanning Esperance

We verlaten na een paar leuke dagen het Margret River District om onze camperreis door Zuidwest-Australië te vervolgen. Eerst een tussenstop bij Valley of the Giants Tree Top Walk en slapen in Denmark waarna de mooie kustomgeving van Esperance het hoofddoel is. Hier wachten ons fraaie uitzichten tijdens de Great Ocean Drive en willen we naar het schitterende witte strand van Lucky Bay in Cape Le Grand National Park.


Valley of the Giants Tree Top Walk

Valley of the Giants Tree Top Walk

Vanaf Augusta is het 3 uur rijden naar Denmark. Tussendoor maken we een leuke stop bij de Valley of the Giants Tree Top Walk. Dit is een 600 meter lange wandelroute over een metalen constructie tussen de 40 meter hoge karri en eucalyptus bomen. Heel indrukwekkend en een beetje surrealistisch om zo tussen de hoge boomtoppen te lopen. Dit hebben we nog nooit eerder gedaan dus het is echt een unieke belevenis. Het is ook bekende toeristische attractie in de regio. De wandeling is soms best spannend omdat de metalen constructie meebeweegt met de wind en aan de onderkant deels open (en dus doorzichtig) is.

Valley of the Giants Tree Top Walk
Valley of the Giants Tree Top Walk
Lopen tussen de boomtoppen
Tree top walk australie

Eenmaal beneden voltooien we ook nog het wandelpad door het “Ancient Empire” waar de oudste en meest bijzondere bomen van het bos staan. Zo is er een boom die lijkt op het gezicht van een oma (wordt ‘’Granny Face’’ genoemd) en zijn er bomen met grote spleten aan de onderkant. We vonden het zo’n leuke ervaring dat we de Tree Top Walk zelfs twee keer lopen, dit kan overigens gewoon met hetzelfde ticket. 

Open karri boom
Oma boom


Grote groep kangoeroes op de camping

We slapen op een Big4 camping in Denmark waar we bij vertrek ineens een groep van 15 kangoeroes zien liggen en gras eten vlakbij een aantal campers. Dit is de eerste keer dat we kangoeroes zo dichtbij zien en dat we de tijd kunnen nemen om ze te bewonderen. We zien zelfs een baby kangoeroes uit de buidel van twee moeders komen. Wat een speciaal moment! Tijdens onze reis langs de Australische oostkust in 2019 hebben we immers geen kangoeroes gezien, alleen wallaby’s op de Magnetic IslandLange reisdag naar Esperance

Een horde kangoeroes zien is een goed begin van een lange reisdag, want we rijden vandaag veel kilometers van Denmark naar Esperance. We maken een tussenstop in Albany om boodschappen te doen en daarna moeten we nog eens 5 uur rijden richting Esperance. We doorkruisen tijdens deze rit het Fitzgerald National Park dat bestaat uit een soort uitgestrekte steppeachtige landschappen. Niet bijzonder, maar wel duidelijk een overgangsgebied tussen de groene Margret River regio en het droge woestijn klimaat van de Nullarbor Plain dat ons verder in het oosten nog staat te wachten. 


Great Ocean Drive in Esperance

Great Ocean Drive Esperance

We verblijven twee nachten op een volle camping met prima faciliteiten (Bathers Paradise Caravan Park) zodat we één volle dag de tijd hebben om de prachtige kust van Esperance te ontdekken. In de ochtend rijden we de Great Ocean Drive, dit is een rondweg langs de mooie kust van Esperance waar we stoppen bij meerdere fraaie uitzichtpunten en Twilight Beach. Dit is het bekendste strand in de baai waar we uitzicht hebben op een bijzondere geërodeerde rotsformatie in zee. Sowieso staat de kust van Esperance bekend om haar schoonheid. Het zeewater is diep blauw en je ziet talloze kleine rotseilandjes voor de kust in de deze “Bay of Isles”. 

De kronkelende Ocean Drive brengt ons hierna naar Pink Lake. Een meer dat tot in de jaren ‘70 roze was vanwege het zoutgehalte. Door de natuuromstandigheden is dit veranderd en nu heeft het meer een mintgroene kleur. Lijkt daarom meer op een vulkaanmeer. 


Relaxen op het hagelwitte strand van Lucky Bay

Lucky Bay

Nadat we de Esperance Ocean Drive hebben gereden, rijden we in een uur door naar Lucky Bay in het Cape Le Grand National Park. Dit hagelwitte strand is beroemd, omdat het bekendstaat als één van de witste stranden van Australië. De bovenlaag van het zand is zeer korrelig, in tegenstelling tot het fijne zand van Whitehaven Beach in de Whitsundays, maar de schoonheid komt wel in de buurt. We maken een lange strandwandeling en relaxen op het strandkleed dat we hebben meegenomen. Helaas zien we geen kangoeroes die hier doorgaans veel komen. We hadden nog overwogen om de Frenchman Peak hike te doen maar dit zag er heel steil uit en werd niet aangeraden voor mensen met hoogtevrees. 

We wilden nog slapen op de campground, maar hiervoor was geen plek meer. Tip: boek daarom online ver van tevoren je kampeerplek! Deze baai heet trouwens Lucky Bay omdat de Britse ontdekkingsreiziger Matthew Flinders hier een paar dagen verbleef om te schuilen voor het heftige weer in de gevaarlijke rotsige kust rondom Esperance. 

Lucky Bay Australie
Lucky Bay bezoeken


Conclusie Esperance

Zoals zoveel plekken in Australië is ook Esperance behoorlijk afgelegen. Van welke kant je ook komt, het vergt een lange rit met de auto of camper om er te komen. Toch is een bezoek aan deze zuidwestelijke regio in Australië absoluut de moeite waard. Het is een prachtig kustgebied met felblauw zeewater en hagelwitte stranden met als klap op de vuurpijl het schitterende Lucky Bay. Wij hebben de lange reisdagen gecombineerd met een tussenstop bij de Valley of the Giants Tree Top Walk, een waanzinnig toffe ervaring om zo tussen de 40 meter hoge boomtoppen te lopen. 

4 sterren

Prachtige kustgebieden met felblauw water en witte stranden, goed te ontdekken tijdens de Great Ocean Drive.

Lucky Bay is één van de witste stranden en mooiste baaien van Australië. 

✅ De beelden van de Valley of the Giants Tree Top Walk zijn wereldberoemd. Een onvergetelijke ervaring om zo tussen de boomtoppen van een dicht bos te lopen. 

 

❌⁠⁠⁠⁠ Esperance ligt in een afgelegen en dunbevolkte regio waar in de buurt weinig te beleven valt. Een lange rit met de camper of auto is hoe dan ook vereist.


Foto's Esperance