Op vakantie naar Tsjechië

Skyline van Praag
Tsjechische vlag

Praag | 19 juli - 23 juli 2018


Tsjechië als vakantieland trekt met haar natuur vooral veel sportieve toeristen die in de zomer mountainbiken of wandelen door de bergen. Daarnaast bezit dit jonge land met Praag natuurlijk één van de populairste Europese stedentrips. In de zomer van 2018 komen wij met de (zeer drukke) internationale trein van Berlijn naar Praag, waarmee we ons voor het eerst binnen de Tsjechische landgrenzen begeven. Praag wordt de derde stedentrip van onze rondreis door Midden-Europa. We verblijven drie volle dagen in de hoofdstad van Tsjechië.

Stedentrip Praag

Kaart van Tsjechië

We moeten de helft van de treinreis van Berlijn naar Praag zittend op de grond in de gang van de coupé doorbrengen naast de vele andere rondreizende jongeren. Zoals eerder genoemd is de route Berlijn - Praag - Wenen zeer populair onder 'Interrailers', dit ondervinden we nu zelf. In Praag is het druk en warm zo midden in het hoogseizoen, maar dat weerhoudt ons er niet van om deze romantische stap intensief te beleven. Een van de centrale punten van Praag is het Stadsplein waar de toeristen afkomen op het oude Raadhuis met de beroemde Astronomische Klok, de Sint-Nicolaaskerk (één van de drie Praagse kerken met deze naam) en de Tynkerk met zijn karakteristieke spitse torens. We beklimmen het Raadhuis van waar we een mooi overzicht hebben over de skyline van Praag met al haar opvallende rode, schuine daken.

Stedentrip Tsjechië

Verder is de Burchtvesting met haar kerk, paleis en het gouden straatje een absolute highlight. Zelfs de weg ernaartoe is een bezienswaardigheid op zich, omdat je de kronkelende Karelsebrug moet uitlopen om de Moldau rivier over te steken. Hierna wachtte ons de steile beklimming naar boven, die met 30 graden Celsius nog intensiever is. 

 

Praag is mooi, authentiek en romantisch.  Maar dit wisten we al voordat we er naartoe gingen. Wat de stad nu extra populair lijkt te maken, is de diversiteit in toeristen. Natuurlijk zie je nog steeds veel stelletjes, maar het is opvallend om te zien hoeveel Britse, Duitse en Nederlandse groepen jongeren een stedentrip Praag organiseren. Dit geeft aan dat Praag niet alleen qua cultuur veel te bieden heeft, maar ook een aantrekkelijke stad is om in uit te gaan en er van het leven te genieten. Met de vele terrasjes, gezellige pleinen en vermakelijk straattheater (en goedkope drankjes!) vormt dit geen probleem. Kortom, een uitstekende mix voor een stedentrip.

Vijf sterren