Bijkomen in het beste hotel aan het Gardameer

Haven Gardameer

29 juli - 1 augustus 2016

Italiaanse vlag

Peschiera del Garda | Gardameer | Veneto | Italië 

Bed icoon

Ristorante Hotel Papa

Trein icoon

Interrail 

Na Venetië wordt het Gardameer de tweede bestemming van de Noord-Italie '16 rondreis. Dit betekent dus de eerste binnenlandse reisdag. Met de Vaporetto (plaatselijke Venetiaanse ov-bootjes) zijn we van onze verblijfplaats naar het station gevaren. Op station Venetië St. Lucia verliep alles soepel: we konden eenvoudig het juiste perron en wagon vinden. Binnen een kleine twee uur waren we aangekomen in Peschiera Del Garda, het dichtstbijzijnde plaatsje bij ons verblijf aan het Gardameer. We verblijven in ‘Ristorante Hotel Papa’, dat wordt gerund door een hoogbejaard Italiaans stel dat niet zou misstaan in een doorsnee pastasaus reclame. Ondanks dat er geen enkele vorm van Engels wordt gesproken vormt het inchecken geen probleem.

 

Bij het hotel zit een redelijk groot zwembad die niet veel gebruikt wordt door de overige hotelgasten. Meteen lekker afkoelen dus na onze eerste reis. Gardameer en Rimini zijn immers onze relax bestemmingen waar we kunnen uitrusten van en voor de drukke stedentrips. Van het drukke Venetië naar het Gardameer is een cultuurshock. Vergeleken met één van de dichtbevolkte toeristische gebieden ter wereld is het Gardameer een oase van vakantierust. Waar je in Venetië door serveerders restaurants wordt ingetrokken, is het hier zoeken naar een (geschikte) eetplek. 


Relaxen in het zwembad aan het Gardameer

Ideale relaxbestemming

Voor onze bestemming aan het Gardameer telt maar één ding: uitrusten. Als chillplek aan het water heb je de keus uit gras en kiezelstrand, waarbij wij voor de eerste optie kiezen. Helaas zijn er nergens ligbedjes beschikbaar. Het water is zoet, helder en zonder serieuze golven. Prima om in af te koelen dus. Wel is het een uitdaging om ver het water in te komen met al die stenen, dat is de reden waarom jong en oud hier op waterschoenen loopt.


Muggenfort

Vooraf waren we al bekend met de muggenreputatie die dit gebied heeft, waardoor we extra voorzorgsmaatregelen namen om een muggeninvasie te voorkomen. Echter zou deze er toch komen wanneer Tessa laat op de avond de natte strandhanddoeken van het balkon binnenhaalden en tientallen kleine muggen direct de kans zagen om de verlichte hotelkamer binnen te dringen. Of deze muggen ook echt steken weten we niet, omdat ons bed d.m.v. deet succesvol was omgedoopt tot een anti-muggenfort, waardoor we ’s nachts geen ongewenst bezoek meer hebben gekregen. 

Hotel Ristorante Papa Gardameer

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda

Na uitgebreid gebruik gemaakt te hebben van het lekkere weer aan het Gardameer en het buitenzwembad van het hotel, willen we ook graag een bezoekje brengen aan Perschiera Del Garda, zodat we ook hier nog iets van de regionale cultuur meekrijgen. Na 20 min. lopen van ‘Ristorante Hotel Papa’ bereiken we het badplaatsje. Het is zoals je het verwacht: druk, toeristisch en klein. De boulevard met hotels en palmbomen langs het meer is een mooi aanzicht. Opvallend is ook hoe Nederlands georiënteerd de plek is, te zien aan de kraampjes die ‘Hollandse Friet’, broodje frikandel en kaassoufflés verkopen. In de avond eten we bij een restaurant in de buurt, waar we eindelijk het mysterie van de ‘coperto’ oplosten.

 

Wij konden deze kostenpost op de bonnetjes niet plaatsen (was het dat droge brood dat we vooraf standaard kregen?). De gebrekkig Engelssprekende serveerder legde ons uit dat het servicekosten zijn voor van alles (o.a. de servetten en het wassen van de tafelkleden). Het schijnt gebruikelijk te zijn in Italië.... 


Conclusie Gardameer

Het was heerlijk om een weekendje bij te komen van de intensieve stedentrip in Venetië. Het Gardameer was daar de ideale plek voor. De faciliteiten van het hotel waren top met een zwembad + ligstoelen en parasols, uitgebreid ontbijt, goede service en een grote (bad)kamer. Dat laatste was ook wel even lekker t.o.v. de benauwde kamer in Venetië. De ligging was ook goed, op 5 min lopen van het meer. Ook buiten het hotel was het rustig, té rustig als je er als jonge mensen langer wil verblijven naar onze mening. Een langer verblijf aan het Gardameer zou prima zijn, mits je op een attractieve camping of dichterbij een levendig plaatsje verblijft. Diep respect voor het familiebedrijf van ‘Albergo Ristorante Papa’ dat sinds 1962 (!) mensen hartelijk ontvangt. Wij meenden al de opvolgers te zien in de bediening in de vorm van een zoon en kleinzoon. Het hotel is dus ook in de toekomst in goede handen. 

 ✅ Rustieke omgeving; 

 ✅ Zoet water in Gardameer;
 ✅ Prettig klimaat, hitte wordt nooit extreem;

 ✅ Ideaal voor ouderen, jonge gezinnen of gewoon kort even relaxen.

 

 ❌⁠⁠⁠⁠ Weinig te beleven voor langere periode;

 ❌⁠⁠⁠⁠ Geen zandstrandjes of ligbedjes.

 

TIP: neem genoeg anti-muggen middelen én inklapstoeltjes voor het kiezelstrand mee.


Foto's Gardameer

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons fotoalbum van het Gardameer. Gebruik van foto's is toegestaan mits netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem alsjeblieft contact met ons op. 


Videobellen

Banner videobellen