Reizen Denemarken

Kopenhagen | 23 oktober - 26 oktober 2021

Tot op heden zijn we samen één keer in Denemarken geweest, dat was in oktober 2021 tijdens een 3-daagse stedentrip Kopenhagen. Veel Nederlanders gaan jaarlijks met de auto op vakantie naar Scandinavië waarbij ze via Denemarken en de 16 kilometer lange Sontbrug naar Zweden rijden. We sluiten niet uit dat we in de toekomst ook ooit zo'n autovakantie zullen ondernemen, maar voorlopig is onze Deense ervaring beperkt gebleven tot het bezoeken van de sfeervolle hoofdstad.

Kaart Denemarken

Stedentrip Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

In oktober 2021 hadden wij een paar vakantiedagen op te maken dus kozen we voor een Europese stedentrip in een land waar het coronaklimaat (lees: weinig tot geen coronaregels) gunstig is. In Denemarken hebben ze het coronavirus in deze periode goed onder controle dus de keuze voor Kopenhagen was al snel gemaakt.

 

Voor ons gevoel hebben we in drie dagen een goed beeld gekregen van wat de Deense hoofdstad te bieden heeft. Wereldberoemd is natuurlijk het standbeeld van De Kleine Zeemeermin, maar er is zoveel meer te zien en te doen in Kopenhagen. Zo hebben wij een middag en avond doorgebracht in Tivoli, één van de oudste pretparken ter wereld dat nu ook nog eens spectaculair versierd was in Halloween stijl.

De historische binnenstad van Kopenhagen kent veel bezienswaardigheden zoals de Ronde Toren, Frederikskerk, interessante musea en diverse kastelen. Eyecatcher is de Nyhaven met haar kleurrijke huizen en levendige terrasjes. Van tevoren wisten we niet dat Kopenhagen zo'n ontzettende fietsstad is. Overal zie je groepjes fietsers met veelal snelle (elektrisch aangedreven) fietsen voorbij razen. Wij hebben onszelf ook gemengd in dit fietsgeweld door een dag fietsen te huren. Ideaal om zo ook de verder gelegen plekjes in de stad buiten het centrum te bezoeken, zoals de Kastellet vesting en Christianhavn. Ook combineerden we het fietsen met het spelen van de Escape Tour waarbij we 11 vragen moesten beantwoorden om vervolgens binnen twee uur bij de juiste locatie uit te komen.

 

Gedurende drie dagen hebben wij Kopenhagen ontdekt en ervaren als een prettige, moderne en ruimtelijke stad. Voor een drukke hoofdstad, voelt de sfeer hier relatief relaxt. De wegen en fietspaden zijn breed, er zijn veel grote pleinen en het verkeer oogt niet chaotisch. Zoals bekend is het leven in de Scandinavische steden duur, maar daar krijg je in Kopenhagen veel voor terug.  

4 sterren
Nyhaven Kopenhagen