Op vakantie naar Duitsland

Brandenburger Tor

Hoewel Duitsland niet voor zal komen in onze lijstjes met favoriete reislanden, zijn we er samen wel vaak op reis geweest. Natuurlijk speelt de ligging een belangrijke rol, immers ben je zowel met de auto als de trein in slechts twee uur van Zuid-Holland in Duitsland. En eerlijk is eerlijk, je weet wat je kunt verwachten van onze Oosterburen: goede infrastructuur, nette steden, goed onderhouden bezienswaardigheden en elk gebied kent zo haar eigen interessante oorlogsverleden. Bovendien is het cultuuraanbod van de Duitse steden diverser dan je wellicht zou verwachten. Kerstmarkten, zakensteden, historische trekpleisters, hipsterbolwerken: je vindt het allemaal in Duitsland. 

Düsseldorf

Frankfurt

Keulen

Münster

Berlijn

Koblenz


Duitse vlag

Düsseldorf | 21 december - 23 december 2012 

Duitse vlag

Berlijn | 15 juli - 19 juli 2018 

Duitse vlag

Keulen | 14 juli - 15 juli 2018

Duitse vlag

Frankfurt | 27 juli - 29 juli 2018 

Duitse vlag

Münster | 13 - 14 oktober 2018 

Duitse vlag

Koblenz | 30 juli - 1 augustus 2021

Kaart van Duitsland


Koblenz

In de zomer van 2021 maken we met de auto een rondreis door de Alpen waarbij we onderweg naar Oostenrijk stoppen bij Koblenz. We verblijven een volle dag in deze provinciestad in de deelstaat Rijnland-Palts. Koblenz is vanwege de historie en unieke ligging aan twee belangrijke rivieren (Rijn en Moezel komen hier samen) al duizenden jaren van groot belang. Wij hebben ons in deze rivierenstad prima vermaakt. Zo zijn we met de kabelbaan naar het fort geweest en biedt het historische centrum genoeg interessante bezienswaardigheden, waaronder de Deutsches Eck, een ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I.

Drie sterren


Münster

In de lijstjes met Duitse trekpleisters komt Münster niet voor, maar wij zijn positief verrast door de oude roemruchte stad die in de middeleeuwen nog een bolwerk was. Vandaar ook dat de bekende vredesverdragen hier werden afgesloten. Voor de verjaardag van Tessa zouden we naar Moviepark Germany gaan en deze gelegenheid grepen we aan om in de buurt een leuke Duitse stad te bezoeken. Ja, je bent er snel doorheen maar Münster is juist als dagbestemming aantrekkelijk met haar groene straatbeeld en de levendigheid van de aanwezige studenten. 

Drie sterren
Dom van Munster


Kerk in Frankfurt

Frankfurt

Voor ons vormde Frankfurt het 'toetje' als vijfde en laatste bestemming van onze Midden-Europa rondreis in de zomer van 2018. De zakenstad betekende voor ons ook de derde Duitse bestemming van de rondreis. Het hoogtepunt van Frankfurt was de reis ernaartoe met de nachttrein vanuit Wenen. Verder hebben we ons in Frankfurt wel vermaakt, maar in alle eerlijkheid is de reden van ons bezoek dat Frankfurt mooi in het midden ligt tussen Wenen en huis en we daarom nog een tussenstop maken.  

Drie sterren


Berlijn

In vijf uur zijn we met de trein dwars door Duitsland gereisd van de Domstad in het Westen naar de hoofdstad in het Oosten. Mede door de indrukwekkende geschiedenis zou Berlijn voor mij het hoogtepunt worden van de Midden-Europa rondreis. Naast Tiergarten, Brandenburger Tor, Panoramapunkt, Reichstag en de overblijfselen van de Berlijnse Muur (o.a. Berliner Mauer, East Side Gallery en Checkpoint Charlie) behoorde het bezoek aan de WOII expositie in de voormalig Nazi bunker en het Spy Museum tot de aansprekende activiteiten.

Vijf sterren
Brandenburger Tor Selfie


Chillen in Keulen

Keulen

Keulen is de eerste bestemming van onze Midden-Europa rondreis in de zomer van 2018. Letterlijk als figuurlijk vormde de beklimming van de Dom het hoogtepunt, een uitdagende activiteit wordt beloond met een bijzonder uitzicht. In Keulen verbleven we één nacht met Erik waarna de vader van Tessa met de auto terug naar huis ging en wij onze rondreis vervolgden met de trein naar onze tweede bestemming: Berlijn. 

3 sterren


Düsseldorf

Onze eerste trip naar Duitsland is ook gelijk de eerste keer samen op reis in het buitenland en brengt ons met de internationale NS trein naar de kerstmarkten van Düsseldorf waar we in het weekend voor kerst 2012 verblijven. Het was een topweekend en een geslaagde eerste gezamenlijke trip!

Drie sterren
Kerstmarkt Düsseldorf