In de paardenkoets middeleeuws Brugge ontdekken

Ritje met de paardenkoets door Brugge

21 augustus - 24 augustus 2013

Vlag van België

Brugge | West-Vlaanderen | België

Nederlandse vlag

Nieuwvliet-Bad | Zeeland | Nederland


Bed icoon

Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Trein icoon

NS Trein

In de late zomer van 2013 reizen wij met de trein naar het uiterste zuidwestelijke puntje van Nederland waar we drie volle dagen verblijven in het splinternieuwe Landal Strand Resort vakantiepark in het nietige plaatsje Nieuwvliet-Bad. Omdat ons vakantiepark slechts 30 kilometer gelegen is van Brugge, benutten we deze geografische kans en brengen we een dag door in deze middeleeuwse Vlaamse stad.  

 

Unieke treinreis

De 2-uur durende treinreis naar Vlissingen brengt ons langs de meest wonderlijke plaatsjes zoals 'Krabbendijke' en 'Kruiningen-Yerseke'. Hoewel het nog niet eens het einde van Nederland is, voelt dit wel zo als je met de trein aankomt in Vlissingen. Vanaf Vlissingen pakken we de veerboot naar Breskens waar we dan eindelijk Zeeuws-Vlaanderen bereiken en door de vader van Tessa worden opgehaald. Zo je zie je maar dat je ook in Nederland langs plaatsen komt waar je nooit het bestaan van wist.


Landal Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeland

Splinternieuw resort

Zoals bekend biedt een zomervakantie in Nederland geen garanties voor strandweer. Helaas is dit voor ons ook het geval tijdens het verblijf in Nieuwvliet-Bad waarvandaan je de zee al bijna kunt horen. Het park is echt pas net geopend en is ook nog niet eens helemaal af wanneer wij er zitten, maar gelukkig is het binnenzwembad op het park al wel beschikbaar. Verder moeten de vakantiewoningen op het nog kale park aan de duinen vooral rust en comfort bieden buiten stedelijk gebied. 


Dagtrip naar Brugge

Het is 45 minuten rijden naar de hoofdstad van West-Vlaanderen. De Middeleeuwse stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Hoe kun je een middeleeuwse stad passend bezichtigen? Juist, via de paardenkoets. Gedurende dit uitgebreide rondje merken we op dat de binnenstad haar ouderwetse uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. 


Conclusie Brugge

Zoals bij iedere zomervakantie waar je strandambities hebt, ben je voor het slagen van de vakantie sterk afhankelijk van het weer. En dat is in Nederland niet zonder risico's. Helaas voor ons bleven de zomertemperaturen uit en konden we niet van het strand genieten waardoor er verder niet veel overbleef om te doen. Gelukkig maakte de dagtrip naar Brugge veel goed. De historische stad leent zich prima voor een dagtrip en voor deze onderneming was het weer juist perfect. Hoewel Brugge nog geen 20 km verwijderd is van de Nederlandse grens, heb je toch zeker het gevoel dat je in het buitenland bent. Het straatbeeld is aangenaam en gewoon net even anders dan in Nederland.

4 sterren

✅ Gezellige sfeer in de stad met paardenkoetsen, terrasjes, bruggen en kastelen. Levendig straatbeeld!

✅ Middeleeuws authentiek karakter.

✅ Vlakbij de Nederlandse grens.

✅ Prima geschikt voor een dagtrip.

 

⁠⁠⁠⁠ Niet geschikt voor een lange stedentrip.

 

TIP: ontdek Brugge op gepaste wijze via een tour met de paardenkoets.


Foto's Brugge

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons fotoalbum van Nieuwvliet-Bad en Brugge. Gebruik van foto's is toegestaan mits er netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem contact met ons op.