Op vakantie naar Oostenrijk

Schonbrunn Paleis in Wenen
Vlag van Oostenrijk

Wenen | 23 juli - 27 juli 2018

Vlag van Oostenrijk

Krimml & Tirol | 1 augustus - 2 augustus 2021

Vlag van Oostenrijk

Innsbruck | 2 augustus - 4 augustus 2021

Aangezien wij geen wintersporters zijn, komen wij nauwelijks in Oostenrijk. Wenen was de vierde bestemming van onze Midden-Europa rondreis in de zomer van 2018. Drie jaar later zijn we terug in Oostenrijk als we met de auto een rondreis maken door de Alpen in de zomer van 2021. We doen twee toffe hikes in respectievelijk Krimml (hoogste waterval van Europa) en Tirol (Wolfsklamm kloof) waarna een stedentrip Innsbruck op het programma stond. 


Wenen

Stedentrip Wenen

Krimml & Tirol

Krimml waterval

Innsbruck

Stedentrip Innsbruck


Autorondreis door de Alpen

Vanwege de corona reisbeperkingen is het in de zomer van 2021 helaas nog steeds niet mogelijk om intercontinentaal te reizen. Wij willen graag een intensieve rondreis maken, de bergen in en toffe hikes doen. Waar in Europa kan dat beter dan in de Alpen? Hier zijn we bovendien samen nog nooit geweest. Het eerste deel van deze rondreis door het Europese hooggebergte brengen we door in de Oostenrijkse Alpen. Hier doen we een tweetal toffe hikes en bezoeken we Innsbruck. Zodoende kunnen we drie jaar na onze stedentrip Wenen weer nieuwe Oostenrijkse reisbestemmingen bijschrijven.    

Hikes Tirol

De eerste bestemming van onze rondreis door de Alpen is Krimml, een pittoresk Oostenrijks bergdorpje waar we verblijven bij een Nederlands guesthouse. We bereiken dit plaatsje overigens niet zonder slag of stoot want we moeten diverse dieren ontwijken op de weg ernaar toe. De volgende ochtend hiken we naar de hoogste watervallen van Europa: de Krimmler Wasserfälle. We lopen binnen 1,5 uur naar de top waar de waterval vanaf 380 meter hoogte via etappes naar beneden dendert. Het is een geweldige natuurkracht om te ervaren en een intense wandeling door een prachtig gebied. Overal heb je tussen de groene bergen mooi zicht op de spetterende watervallen. 

 

In de middag rijden we verder naar de Wolfsklamm kloof, een indrukwekkende kloof op een half uur rijden van Innsbruck. Hier wandelen we via een smal en steil pad langs watervallen en diepe kloven. Een mooi onontdekt stukje Tirol!

Stedentrip Innsbruck

Na deze sportieve activiteiten staat er een stedentrip Innsbruck op de planning. Binnen één dag ontdekken we de prachtige hoofstad van Tirol. Het grootste gedeelte van de dag brengen we door in de historische Altstadt waar we genieten van talloze bezienswaardigheden. Overal zien we de rijkdom van de voormalige Habsburgse vorsten terug, zoals bij de Hofburg, Dom van Innsbruck, het Gouden Dak, Stadttum, Triumphpforte en de Maria-Theresien-Strasse. De imposante gebergtes rondom de stad maken de skyline nog indrukwekkender. Halverwege de middag bezoeken we met de Nordkettenbahnen de Alpine Zoo. Deze dierentuin is uniek omdat hier enkel dieren te vinden zijn die ook daadwerkelijk in het wild in de Alpen leven. 

 

Na één dag Innsbruck reizen we door naar de Dolomieten, maar tussendoor relaxen we nog een paar uur bij het Aqua Dome. Dit is een indrukwekkend wellness centrum met o.a. meerdere thermale baden.Kaart van Oostenrijk

Stedentrip Wenen

Vanwege haar roemrijke verleden is Wenen altijd al een welvarende stad geweest. Zo was Wenen eeuwenlang de hoofdstad van het Habsburgers Keizerrijk en deze rijkdom zie je vandaag de de dag nog steeds terug in het straatbeeld. Wenen is een statige stad vol met imponerende paleizen, theaters en mooie pleinen. Met de Hofburg, de Spaanse Rijschool, de verblijven van Keizerin Sisi en de oneindige reeks met paardenkoetsen is Wenen zowel in de zomer als winter een aantrekkelijke, romantische stad. Je moet overal wel flinke toegangsprijzen betalen waardoor een stedentrip Wenen duur kan uitvallen. 

5 sterren

Wenen is een paardenstad en daarom was het een mooie belevenis om een voorstelling van de Spaanse Rijschool bij te wonen in een prachtige klassieke zaal. Ook raden wij iedereen aan om een gecombineerde (audio)tour te boeken voor de Hofburg en het Schönbrunn paleis zodat je een perfect beeld krijgt hoe de Keizerlijke families hier al die tijd geleefd hebben. In dit rijtje met klassieke bezienswaardigheden past ook goed een rondleiding door het prachtige Wiener Staatsoperatheater waar traditioneel op 1 januari jaarlijks het internationale nieuwjaarsconcert wordt gehouden. 

 

Genoeg kunst en paleizen gezien? Wenen biedt ook zat andere mogelijkheden. Denk aan het bijzondere Hundertwasserhaus of de Tiergarten Zoo, wat één van de oudste dierentuinen van Europa is. Uiteraard biedt het Prater met al haar kermisattracties ook het nodige alternatieve vermaak. Zo bezit Wenen ook leuke activiteiten buiten de standaard highlights.