Op vakantie naar Oostenrijk

Schonbrunn Paleis in Wenen
Vlag van Oostenrijk

Wenen | 23 juli - 27 juli 2019


Aangezien wij geen wintersporters zijn, komen wij nauwelijks in Oostenrijk. Mijn enige herinnering aan het Alpenland was het schooltripje naar de bergen in mijn 3e middelbare schooljaar in de zomer van 2008. Met raften, mountainbiken en klimmen stond dit 'kamp' vooral in het teken van sportieve zomeractiviteiten. Tien jaar later ben ik met Tessa terug in Oostenrijk, dit keer niet in de natuur maar in de hoofdstad. Na Keulen, Berlijn en Praag is Wenen alweer de vierde bestemming van onze Midden-Europa rondreis in de zomer van 2018. 

Stedentrip Wenen

Kaart van Oostenrijk

Vanwege haar roemrijke verleden is Wenen altijd al een welvarende stad geweest. Zo was Wenen eeuwenlang de hoofdstad van het Habsburgers Keizerrijk en deze rijkdom zie je vandaag de de dag nog steeds terug in het straatbeeld. Wenen is een statige stad vol met imponerende paleizen, theaters en mooie pleinen. Met de Hofburg, de Spaanse Rijschool, de verblijven van Keizerin Sisi en de oneindige reeks met paardenkoetsen is Wenen zowel in de zomer als winter een aantrekkelijke, romantische stad. Je moet overal wel flinke toegangsprijzen betalen waardoor een stedentrip Wenen duur kan uitvallen. 

Hundertwasserhaus Wenen
5 sterren

Wenen is een paardenstad en daarom was het een mooie belevenis om een voorstelling van de Spaanse Rijschool bij te wonen in een prachtige klassieke zaal. Ook raden wij iedereen aan om een gecombineerde (audio)tour te boeken voor de Hofburg en het Schönbrunn paleis zodat je een uitstekend beeld krijgt hoe de Keizerlijke families hier al die tijd geleefd hebben. In dit rijtje met klassieke bezienswaardigheden past ook goed een rondleiding door het prachtige Wiener Staatsoperatheater waar traditioneel op 1 januari jaarlijks het internationale nieuwjaarsconcert wordt gehouden. 

 

Genoeg kunst en paleizen gezien? Wenen biedt ook zat andere mogelijkheden. Denk aan het bijzondere Hundertwasserhaus of de Tiergarten Zoo, wat één van de oudste dierentuinen van Europa is. Uiteraard biedt het Prater met al haar kermisattracties ook het nodige alternatieve vermaak. Zo bezit Wenen ook leuke activiteiten buiten de standaard highlights.