Auckland als startpunt van rondreis door Nieuw-Zeeland

Donutshop Auckland City

1 november - 2 november 2019

Vlag Nieuw-Zeeland

Auckland | Noordereiland | Nieuw-Zeeland

Hotel icoon

Grand Central Apartments

Vliegtuig icoon

 Virgin Australia 

Zoals voor velen is Auckland ook het startpunt van onze rondreis door Nieuw-Zeeland. We hebben onwijs veel zin om dit bijzondere land met haar schitterende landschappen te ontdekken. Eerlijk gezegd zijn de steden die we in Nieuw-Zeeland bezoeken ondergeschikt aan de natuurbestemmingen en daarom zijn we ook slechts één dag in Auckland voordat we naar de Bay of Islands vertrekken. Desalniettemin is Auckland de grootste stad van Nieuw-Zeeland en zijn we vastbesloten om het maximale uit deze mini stedentrip te halen. 


We verlaten Australië via Sydney waarna we een kleine drie uur vliegen voordat we arriveren in Auckland. Na een maand reizen langs de Australische oostkust is het nu tijd voor een maand rondtrekken door Nieuw-Zeeland, te beginnen in het Noordereiland. We verblijven één nacht in Auckland, te weten in Grand Central Apartments. Aan alles is te zien dat deze accommodaties gevestigd zijn in een voormalig treinstation. Gedenkwaardig! Auckland Free Walking Tour

Net als in Sydney willen we deelnemen aan een georganiseerde Free Walking Tour zodat je in een paar uur veel van de stad ziet en erover leert. We zijn echter aan de late kant dus we zijn blij als we de groep vlakbij het beginpunt nog spotten. Vlak voordat we willen aansluiten denken we nog even snel de eerste Nieuw-Zeelandse dollars te pinnen. Door een defecte geldautomaat lopen we vertraging op en verliezen we de groep uit het oog. Zuur! Onvoorbereid moeten we de stad maar op eigen houtje verkennen. Nadat we eerst een uurtje gerelaxt hebben in het zonnige Albert Park wandelen we naar de aangrenzende Auckland University wat niks bijzonders blijkt te zijn.


Harbour Bridge en Auckland Tower

Hierna lopen we via een leuke wijk met allemaal eettentjes en winkels noordwaarts richting Queens Wharf. Tussen de verbouwingen door zien we een enorm aangemeerd cruiseschip in de haven. Na goed kijken blijkt dit exact hetzelfde cruiseschip te zijn dat we drie dagen eerder in de Sydney Harbour zagen. Zo zijn er meerdere wegen die naar Auckland leiden. Vanaf hier heb je ook goed uitzicht over de Harbour Bridge. Volgende stop is de Auckland Sky Tower dat met 323 meter het hoogste gebouw van Nieuw-Zeeland is en al meer dan 20 jaar de skyline van Auckland bepaalt. Origineel is de toren zeker niet, maar opvallend is het dankzij de hoogte natuurlijk wel. We besluiten niet naar boven te gaan, maar kijken vanaf beneden hoe enkele waaghalzen d.m.v. een soort bungeejump attractie van de toren springen. 


Hong Kong demonstratie

Onze geïmproviseerd tour eindigt bij de Town Hall waar op dat moment een demonstratie van Hong Kong sympathisanten en een tegendemonstratie van China nationalisten aan de gang is. Zo blijven de randzaken ons eigenlijk meer boeien dan de bezienswaardigheden van de stad zelf. Tegen het einde van de middag rijden we weg naar Paihia waar onze Nieuw-Zeelandse avonturen echt zullen beginnen.Conclusie Auckland

Kun je na nog geen één volle dag een goed oordeel vellen over een stad? Eigenlijk niet. Desondanks krijg je wel een eerste indruk en die was niet bijzonder. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland dus je kunt je er prima een dag vermaken. Echter verleidt het ons niet zodanig dat we er ooit eens terug willen komen om de stad uitgebreid te leren kennen. Wat ook niet helpt is dat Auckland volledig in de steigers lijkt te staan wanneer wij er zijn. Waarschijnlijk een momentopname, maar dit beïnvloed wel het beeld wat je hebt van de stad. 

3 sterren

✅ Auckland kent een bijzondere geografie met aan twee zijdes een belangrijke haven aan verschillende zeeën. 

 

⁠⁠⁠⁠ Overal wordt gebouwd dus de stad staat vol met steigers en bouwvallen.

❌ Bezit geen hoogstaande bezienswaardigheden die sterk aanspreken.


Foto's Auckland

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons fotoalbum van Auckland. Gebruik van foto's is toegestaan mits er netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem contact met ons op.