Op vakantie naar Griekenland

Wallpaper Athene
Griekse vlag

Athene | 12 oktober - 15 oktober 2017 


Zelf ben ik in de zomer van 2010 met mijn familie 10 dagen naar Kreta geweest waar we in een villa met eigen zwembad aan zee verbleven. Deze luxe vakantie hadden we te danken aan het feit dat ik mijn MAVO diploma had gehaald en ik mocht kiezen waar we naartoe gingen en in welke setting. Kreta bleek een goede keuze. Tessa is met haar familie in 2014 een week naar Korfoe geweest, waardoor we allebei al eens in Griekenland zijn geweest voordat we in oktober 2017 beginnen aan een stedentrip Athene. 

 

Kaart van Griekenland

Stedentrip Athene

Het is de eerste keer dat we het Griekse vasteland aandoen. Bij Griekenland en toerisme denk je al snel aan de vele Griekse eilanden waar je heerlijk in de zon kunt genieten van de witte stranden. Echter komen wij voor de cultuur in Griekse hoofdstad. We boffen met het weer, want waar we in Nederland halverwege oktober al met de winterjassen over straat gaan, genieten we in Athene van 26 graden met volle zon. We kunnen lekker met korte kleding rondlopen en hebben dit zeker niet voor niks meegenomen. We wagen ons zelfs aan het (toch wel koude) zwembad op het dakterras van het hotel.

 

Het is fijn om midden in de herfst nog wat Zuid-Europese zonuren mee te pikken, dit is ook zeker één van de voordelen van een stedentrip Athene in het najaar. In de zomer wil je Athene immers mijden vanwege de extreme warmte.

Akropolis Athene
4 sterren

Naast de zon zoeken we ook naar de vele ruïnes om zo een glimp op te vangen van het Oude Griekenland. Met een bezoek aan het oude Olympische Stadion en het historische Olympus komen we goed in de stemming waarbij de Akropolis het hoogtepunt vormt. Niet eens letterlijk, want dat is de 277 meter hoge Lykavittos heuvel die je alleen met een kabelbaan kunt bereiken. Hiervandaan heb je een fraai totaaloverzicht van de stad en zie je de zon zakken in de zee en achter de bergen.

 

Wie in Athene ter afwisseling ook wat mee wilt krijgen van de moderne cultuur raden wij een avondbezoek aan naar het Cultural Center. Dit ligt even buiten de stad en is met de gratis pendelbus 10 minuten rijden vanaf het centrum. In dit hypermoderne complex komt alles samen: een bioscoop, restaurants, bars, een theater, een bibliotheek en een gigantische tuin met volop speelruimtes voor kinderen.