Engeland reizen

Greenwich University

Londen | 6 november - 10 november 2015 | 19 december - 23 december 2015 | 30 december 2015 - 2 januari 2016

Londen | 13 augustus - 16 augustus 2020


Engeland verschijnt op onze radar wanneer Tessa besluit om van september t/m december 2015 haar minor in Londen te volgen aan de University of Greenwich. Deze buitenlandse studieperiode vormt een mooie gelegenheid om samen tijd door te brengen in de Britse hoofdstad wanneer Max op bezoek komt. In deze periode is niet zozeer een band ontstaan met Engeland als reisland, maar wel met Londen. Gedurende Tessa haar studietijd zijn we namelijk drie verschillende periodes samen in Londen geweest waarin we bijzonder veel gezien en gedaan hebben. In de zomer van 2020 zijn we samen met Erik (vader van Tessa) terug naar Londen geweest voor een zomerse stedentrip. Inmiddels is er dus ook geen buitenlandse bestemming die we zo goed hebben leren kennen als Londen.

5 sterren
Kaart van Engeland


Weekendje Londen

Londen augustus 2020

Door het coronavirus zijn we een half jaar niet in het buitenland geweest als onze stedentrip naar Londen in de zomer van 2020 dan toch doorgang kan vinden. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, want exact één dag voor de quarantaine verplichting kwamen we aan in de Engelse hoofdstad. We reisden in twee verschillende groepen (Tessa & Erik op donderdag en Max op vrijdag) eerst met het vliegtuig heen om vervolgens op zondag met de Eurostar trein direct zonder overstap terug te reizen naar Rotterdam. Door de maatregelen van het coronavirus verliep niet alleen de aanloop chaotisch, maar moesten we ook ter plekke rekening houden met de gevolgen van de pandemie.

 

Uiteindelijk hebben we desondanks een geweldig weekend gehad waarbij we o.a. Nottinghill, St. Paul's Cathedral, Londen Natural History Museum, Camden Town en Hyde Park hebben bezocht. Voor Tessa was het hoogtepunt zonder meer de terugkomst naar Greenwich, de plek waar zij 5 jaar geleden drie maanden lang met veel plezier gewoond en gestudeerd heeft. 


Oud & Nieuw in Londen

Buiten een uitstapje naar Watford voor de Harry Potter Studio's en het overstappen op Folkstone voor de de trein in de Kanaaltunnel, zijn we dus nog niet naar andere plaatsen in het Engelse Koninkrijk geweest.  

Londen december 2015 - januari 2016

Voor voorlopig de laatste keer reizen we naar Londen om daar de jaarwisseling door te brengen. We wilden sowieso een keer de vuurwerkshow bijwonen in Londen en omdat Tessa haar kamer op de campus nog had, hoeven we geen hoge hotelkosten te betalen. Kortom, dit was het ideale moment. We vliegden 30 december met EasyJet naar Londen City. Oudejaarsdag brachten we door in de Londen Zoo. Een gezellige en compacte dierentuin waar we prima onze dag doorkwamen voordat het avondprogramma startte. We brachten New Year's Eve door op Waterloo Bridge. Het is er uitstekend beveiligd, goed vol en waanzinnig koud. Maar het is bovenal een perfecte plek van waar we het vuurwerk konden bewonderen. De Weg is Weg filmstudio Harry Potter

Londen december 2015

Vlak voor Kerst bezoek ik Tessa voor de tweede keer in Londen. Dit keer krijg ik gezelschap van de ouders en zus van Tessa. Met vier personen trekken we met de auto door de kanaaltunnel van Calais naar Folkestone om ons te herenigen met Tessa en haar direct ook op 'op te halen'. Zo rijden wij met z'n vijven weer terug naar Nederland, maar niet voordat we Londen in kerstsfeer vanuit (bijna) alle mogelijke hoeken hebben gezien. In een paar dagen gaan we naar o.a. Winter Wonderland in Hyde Park, Sky Garden, Kew Gardens, de Tower of London, Greenwich Park en de Harry Potter studio's in Watford. 


Londen Tower Bridge

Londen november 2015

Tessa heeft de eerste zes studieweken in Londen er op zitten wanneer ik haar voor het eerst kom bezoeken. Het werd voor mij de eerste keer Londen, dus deze dagen stonden in het teken van de standaard highlights. Met het ov en de Hop-On-Hop-Off bus maken we een rondje langs het Piccadilly Circus, Oxford Street, Buckingham Palace, Regent’s Park, Harrods, Hyde Park Londen Eye, Big Ben, Wembley en de Tower Bridge. Ook krijg ik een uitgebreide rondleiding door stadswijk Greenwich, de gelijknamige universiteit en de beroemde Meridiaan van Greenwich die door het Koninklijk Observatorium van Greenwich loopt.