Via Clay Cliffs en Lake Pukaki naar Mount Cook

Lake Pukaki New Zealand

22 november 2019

Nieuw zeeland vlag

Clay Cliffs | Lake Pukaki | Mount Cook

Auto icoon

Toyota Corolla

Na Queenstown is Lake Tekapo de volgende bestemming in onze rondreis door Nieuw-Zeeland. Voordat ons avontuur in Lake Tekapo begint wacht ons eerst nog een intensieve reisdag waar we onderweg achtereenvolgend stoppen bij een aantal hoogtepunten: Clay Cliffs, Lake Pukaki en Mount Cook National Park.


Clay Cliffs

Iets ten Noorden van Omarama bevinden zich de Clay Cliffs. Deze geologische attractie bestaat uit hoge pinakels en steile ravijnen gevormd door een gletsjerstroom een miljoen jaar geleden. Voor 5 dollar betreden we de onverharde weg naar deze buitenaardse verschijning. Absoluut een aanrader voor een korte stop als je op doorreis bent! 

 

Een jaar later zijn bij Clay Cliffs filmopnames gemaakt voor de Disney live-action remake van Mulan. Toen we deze film begin 2021 keken herkenden we direct de unieke locatie aan de indrukwekkende kliffen die in beeld waren gebracht.  

Clay Cliffs Nieuw-Zeeland

Lake Pukaki

Tussen Ohou en Lake Tekapo ligt Lake Pukaki, het middelste en grootste meer van de drie Alpine meren. Na Clay Cliffs rijden we langs Lake Pukaki en stoppen we eventjes bij Peter’s Lookout om te genieten van het intens blauwe water met links de indrukwekkende Mount Cook op de achtergrond. 


Lake Pukaka met Mount Cook op de achtergrond

Mount Cook National Park

We denken aan een korte hike genoeg tijd te hebben in het Mount Cook National Park, dus na een korte stop langs Lake Pukaki is het tijd voor de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. We willen eigenlijk de 3-uur durende Hooker Valley walk doen, maar deze track gaat over drie hangbruggen en het waait ongekend hard. De combinatie van sterke wind en hangbruggen zint Tessa niet waardoor we ervoor kiezen om de kortere Kea Point walk te doen. Hierna rijden we door naar Lake Tekapo om een uur later op onze eindbestemming aan te komen. Met de 3.764 meter hoge piek mag je de grootste berg van Nieuw-Zeeland niet overslaan dus het was het omrijden waard, maar we kregen wel gelijk om niet in Mount Cook Village te verblijven. Zo bijzonder is het daar ook niet. 

Kea Point Walk Mount Cook National Park

Foto's Clay Cliffs / Lake Pukaki / Mount Cook

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons foto-album van Clay Cliffs, Lake Pukaki en Mount Cook. Gebruik van foto's is toegestaan mits netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem alsjeblieft contact met ons op.


Banner videobellen