Huwelijksaanzoek in romantisch Disneyland Parijs

Kasteel van Doornroosje Disneyland Parijs

7 februari - 9 februari 2020

Franse vlag

Disneyland Parijs | Île-de-France | Frankrijk

Bed icoon

Newport Bay Club (Disney Hotel)

Trein icoon

Thalys

Bestaat er een betere plek dan Disneyland om een 10 jarig jubileum te vieren met je partner? Misschien komt een stedentrip Parijs in de buurt, maar vlakbij de Stad van de Liefde bevindt zich met Disneyland Parijs ook een meer dan romantische locatie. Een verslag over een intensief, liefdevol weekend vol met Disney figuren, parades, shows, attracties en sprookjes die tot leven komen.


Disney Hotelkamer Newport Bay

Goede combinatiedeal

Vrijdagochtend rond 7:00 uur vertrekken we met de Thalys naar Disneyland Parijs, station Marne-la-Vallée - Chessy waar we drie dagen de tijd hebben om alles te zien en te doen in het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. We slapen twee nachten in één van de zeven ‘’Disney Hotels’’ genaamd Newport Bay. Dit is een fraai vier sterren hotel in maritiem Micky Mouse thema aan de oevers van Lake Disney. We kiezen bewust voor een Disney hotel voor de beleving en de gunstige ligging. Zo lopen we in nog geen 10 minuten naar de ingang van het park en kunnen we optimaal genieten van de zogeheten Extra Magic Time waarbij we 1,5 uur eerder het park in mogen voordat om 10:00 uur de deuren voor iedereen open gaan.

 

We maken gebruik van een speciale alles-in-1 aanbieding waarbij we twee toegangskaarten, twee hotelovernachtingen met 25% korting en € 200 zakgeld (te besteden in de twee parken) inbegrepen zijn. Dit pakket is geboekt op de site van Disney zelf is een goede deal! 


Disney Express

Met iets meer dan een half uur vertraging komen we aan bij station Marne la Vallée-Chessy. We zijn blij dat we Disney Express service hebben geboekt. Disney Express neemt de zorg van onze bagage over bij aankomst bij de speciale balie op het station. Daar krijgen we ook de incheckpapieren voor het hotel en de Magic Passen die als toegangstickets voor de parken dienen. Zo kunnen we rechtstreeks naar het attractiepark zonder eerst langs ons hotel te gaan. Dit scheelt veel kostbare Disney tijd voor slechts € 15 per persoon. 


Disneyland Park – dag 1

Ingang  Disneyland Parijs

Frozen optocht

Op vrijdag stappen we rond 11:00 uur het Disney Park in dat extra magie krijgt door het zonnige en helderblauwe weer. Het Sleeping Beauty Castle schittert middenin het park. We gaan hiermee op de foto waarna we getuige zijn van de eerste buitenshow van de dag. Van januari tot mei is Disneyland Parijs in een Star Wars en Frozen thema, waardoor er meerdere keren per dag optochten zijn van deze filmfiguren. Dus het duurt niet lang of we zien Elsa op een ijsrots het dramatische ‘’Let it Go’’ zingen vergezeld door Sven, Anna en Olaf de sneeuwpop.Disneyland Park kent een vijftal gebieden: Main Street USA,  Fantasyland, Discoveryland, Frontierland en Adventureland. Het plan is om met het goede weer vandaag vooral buiten de eerste dag zoveel als mogelijk is te zien en te doen. We trekken daarom als eerste naar Indiana Jones. Dit is een leuke, niet al te heftige achtbaan die halverwege wel onverwachts een lage looping kent waar Tessa niet zo goed tegen kan. Met gemengde gevoelens komen we er uit en gaan daarna op de foto met Rafiki, de mythische aap van Lion King. Vlakbij staat o.a. La Cabane Des Robinson, dit is een grote boomhut waarvan we mooi uitzicht hebben over het park. Waar je ook bent, het park is zo opgebouwd dat je altijd het Kasteel van Doornroosje zult zien. De rest van de dag vermaken we ons prima met o.a. de Pirates of the Caribbean attractie (een soort Fata Morgana in Pirates stijl) en ontmoeten we diverse Disney iconen zoals Donald Duck en Pluto. 


Disney Parade

Iedere dag om 17:00 uur start de zogeheten ’Disney Stars on Parade’, beter bekend als de beroemde Disney Parade. Het geeft een magisch gevoel wanneer alle Disney figuren in een optocht door de straten paraderen. Alle figuren zijn aanwezig, van Peter Pan tot Lion King en van Goofy tot de Kleine Zeemeermin. Dit grootse spektakel duurt een half uur waarna we snel richting de populaire Star Wars Hyperspace Mountain attractie gaan zodat ik niet lang in de rij hoef te wachten nu iedereen nog verzameld is bij het plein vanwege de parade.


Dit is een heftige overdekte achtbaan in het donker, voorzien van flinke versnellingen, scherpe bochten, loopings en kurkentrekkers. Hierdoor krijg je zeker het gevoel dat je door de ruimte raast. Hierna is het wachten op het hoogtepunt van de dag: Disney Illuminations.


Disney Illumations show Disneyland Parijs

Disney Illuminations

Iedere dag begint op sluitingstijd dé spectaculaire avondshow rond het Kasteel van Doornroosje wanneer dit kasteel letterlijk het decor vormt van een duizelingwekkende lichtshow dat klassieke en nieuwe Disney verhalen vertelt. Tijdens de Disney Illuminations show leidt Mickey Mouse de mensenmassa door de hoogtepunten van de iconische scenes uit diverse beroemde Disney films. Alsof dit nog niet genoeg is wordt deze indrukwekkende show aangekleed met versterkte muziek en vuurwerk. Het publiek komt massaal af op deze gebeurtenis want er staan mensen tot aan de ingang van het park. 


Disneyland Park - Dag 2

Bij onze tweede dag in Disneyland Parijs kunnen we gebruikmaken van Extra Magic Time, omdat we in een Disney hotel verblijven. Deze extra tijd gebruiken we logischerwijs om enkele populaire attracties te doen waar je anders meer dan een uur voor in de rij staat. We kiezen voor de Peter Pan's Flight wat een soort droomvlucht is door de Peter Pan wereld en de houten achtbaan Big Thunder Mountain. Wanneer het park even later voor iedereen open is, merken we duidelijk dat het weekend is aangebroken en het park een stuk drukker is dan op vrijdag. Gelukkig hebben we in het Disney Park zo goed als alle populaire attracties gedaan die we graag wilden doen. We vermaken onszelf desondanks prima met diverse attracties (It’s a small world, Blanche-Neige et les Sept Nains, Les Voyages de Pinocchio en Orbitron) en ontmoetingen met Disney figuren (blauwe geest van Aladdin en Darth Vader). 

Voorafgaand leefde bij mij het idee dat fotosessies met Disney figuren toch vooral iets voor kleine kinderen is, maar niets blijkt minder waar. We verleggen onze grenzen en gaan in de wachtrij staan om op de foto te gaan met Disney figuren. Het wachten wordt beloond, want het is verrassend leuk om de verschillende Disney karakters te ontmoeten. Doordat ze zich exact zo gedragen als in de films komen de personages echt tot leven en vergeet je dat het gewoon een mens in een pak is. Bovendien kom je natuurlijk ook met coole foto’s thuis van jouw favoriete Disney helden. Ondanks het commerciële Disney gehalte maken medewerkers ook graag foto’s met je eigen telefoon van jezelf met de Disney figuren waardoor je niet verplicht bent om de dure professionele foto’s te kopen van het park.Huwelijksaanzoek Kasteel van Doornroosje

Huwelijksaanzoek bij Kasteel van Doornroosje

Zoals gezegd zijn Tessa en ik dit weekend in Disneyland Parijs 10 jaar samen en bevinden we ons op een mooie romantische plek. De omstandigheden lenen zich met deze timing en locatie perfect voor een bijzonder huwelijksaanzoek. Dus ga ik zaterdagavond achter het Kasteel van Doornroosje op mijn knieën om Tessa met succes ten huwelijk te vragen. Op dat moment is het donker en schittert het verlichte Sleeping Beauty Castle op de achtergrond. Het is rond sluitingstijd dus iedereen trekt juist naar de voorkant van het kasteel voor de Disney Illuminations show. Hierdoor genieten wij op een prominente locatie nog van enige privacy. Uiteraard wordt het aanzoek wel opgemerkt, toevallig door een medewerkster die de uitstroom van bezoekers in goede banen leidt. Zij maakt de zogeheten ‘proposal pictures’ en enthousiast als ze is komt ze later nog met een Disney Gift Card terug waarmee we de keuze hebben uit een aantal gratis cadeaus uit de winkels in het park. Blijkbaar geven ze dat voor bijzondere gelegenheden aan bezoekers. Wat leuk! Wij kiezen voor zes sleutelhangers naar keuze uit één van de souvenirshops. 


Verlovingsfoto met Disney prinses

Verlovingsfoto met Disney prinses Rapunzel

We zijn helemaal in de wolken en besluiten om dit weekend ook nog op de foto te gaan met een Disney prinses in het Princess Pavilion om een verlovingsfoto te maken met de ring. Heel het weekend zijn de wachttijden voor deze attractie ontzettend hoog, maar de kans om een toffe verlovingsfoto met een echte Disney prinses te maken krijg je slechts één keer. Dus staan we 1,5 uur(!) in de rij om met Rapunzel op de foto te gaan.

 

Het klinkt misschien gek, maar dit was het echt waard. Sowieso ziet Rapunzel er fantastisch mooi en realistisch uit. Zelf de meest fanatieke cosplayers zullen hier niet aan kunnen tippen. Ook werd in alle privacy de tijd voor ons genomen en was de prinses super aardig en enthousiast. Een bijzondere ervaring voor een speciaal moment. <3


Walt Disney Studios Park - Dag 3

Onze derde en laatste dag in Disneyland Parijs brengen we door in het Walt Disney Studios Park. Dit ligt naast het Disneyland Park. De naam geeft het al een klein beetje weg, dit pretpark heeft namelijk een filmthema. Dit gedeelte is later bijgebouwd en opende 10 jaar na het Disneyland Park de poorten. In het verleden was dit echt een secundair park waar je geen dag kon besteden. Door de jaren heen zijn er diverse attracties toegevoegd en momenteel worden hier nu ook de meeste attracties en gebieden bijgebouwd, zoals Marvel Land waar o.a. de Avengers campus komt te staan. 


Pareltjes uit het Studios Park: Ratatouille & Finding Nemo attracties

De handige Disneyland app heeft ons geleerd dat de langste wachttijden bestaan voor de Ratatouille en Finding Nemo attracties dus we benutten de Magic Time door in deze trekpleisters te gaan. Ratatouille: The Adventure zoals de attractie officieel heet, brengt je in een duizelingwekkende achtervolging door de gigantische keuken van Chef Skinner.

Crush Coaster attractie Walt Disney Studios

Door de 3D brillen is het een even aansprekende als misselijkmakende belevenis. Crush’s Coaster –beter bekend als de Finding Nemo attractie- is ook al een intensieve attractie waar wordt gewaarschuwd voor ernstige duizeligheid door de draaiende karretjes. Immers wordt een draaikolk of onderwaterstroming naar Sydney nagebootst. De achtbaan speelt zich grotendeels binnen af waarbij ook een gedeelte in het donker plaatsvindt. Ondanks het vroege tijdstip moeten we al 50 minuten in de rij staan. Toch een stuk minder dan de 90 minuten wachttijd dat het later zou worden. Allebei vreesden we deze draaierige achtbaan, maar gelukkig viel dit reuze mee. Sowieso wilden we dit leuke Nemo thema niet missen.  


Podiumshows Walt Disney Studios Park

De rest van de dag in het Studio Park brengen we grotendeels binnen door, goed gepland op de dag waarop het weer het slechtst is. Gelukkig is het tegen de verwachting in gedurende het volledige weekend droog gebleven. Wel heeft de storm Ciara vat gekregen op het park waardoor in de loop van de dag steeds meer attracties vanwege de wind gesloten worden. Dit hindert ons echter niet want wij hebben dan al alle buitenattracties gedaan die we wilden doen. Binnen genieten we van twee podiumshows.

Hier zie je illusies voor je ogen tot leven komen met betoverende special effects. Ontdek hoe de Geest van Aladdin, Rafiki, Elsa, Lumière en de Toverfee uit Assepoester Mickey leren dat echte magie geen grenzen kent wanneer je vertrouwen, verbeeldingskracht en een hart vol liefde hebt. Genieten van muziek en dans uit Aladdin, The Lion King en Frozen.

Frozen: A Musical Invitation

Tijdens het eerste interactieve deel van de show zien we Anna, Kristoff én Sven in een authentiek Noors huis uit de film. Bezoekers worden uitgenodigd om een speciale choreografie te leren. Tijdens het tweede deel van de show is Olaf te zien en neemt Elsa het stokje over in haar ijspaleis waarbij ze bezoekers uitnodigt om mee te zingen en te dansen.Conclusie Disneyland Parijs

Zodra je het Disney park in Parijs binnen bent besef je meteen waarom dit het meest spraakmakende attractiepark(keten) ter wereld is. Bij het betreden van de USA Main Street kijk je recht op het iconische droomkasteel van Doornroosje. Zoals de naam al zegt is Disneyland een eigen land en zo voelt het ook echt. Hier heersen de tot leven gekomen Disney figuren en kleurt het straatbeeld Minnie Mouse oortjes. In Disney krijgt thematisering een volledig nieuwe betekenis. Het is uniek, gek, duur, druk, prachtig, romantisch en -niet alleen voor kinderen- overweldigend. Vergeet de attracties, je komt hier voor de Disney belevenis. 

5 sterren

✅  Magisch sprookjesdorp waar Disney films en figuren tot leven komen.

  Prachtige licht- en vuurwerkshow bij de kasteel van Doornroosje aan het eind van de dag. 

  Ultiem gezinsuitje met unieke combinatie van gethematiseerde attracties, shows en ervaringen met Disney figuren. 

  Romantisch park wat kansen biedt voor huwelijksaanzoeken. 

  Uitstekende faciliteiten met diverse gethematiseerde hotels op het Disney terrein en een internationaal treinstation grenzend aan Disney Village dat sinds 2019 te bereiken is met de Thalys.

 

⁠⁠⁠⁠ Ontzettend dure bestemming. Eten, drinken, souvenirs en hotelverblijven zijn allemaal duur geprijsd. Eigenlijk is het zo uit verhouding dat je in een soort Disney valuta moet denken. 

 Overal voor wachten: attracties, shows en op de foto gaan met Disney figuren. Afhankelijk wanneer je gaat kan het erg druk worden in Disneyland Parijs. Niet gek, want het is een van de populairste pretparken van Europa. 

 

TIP: houd de combinatie aanbiedingen goed in de gaten. Vooral de alles-in-1 deal met toegangskaarten, hotelovernachtingen en € 200 zakgeld zijn goed. Dit is tevens een leuke actie, want hierdoor is het niet erg om veel te dure uitgaven te doen in het park. 


Foto's Disneyland Parijs

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

 

Bekijk hier ons fotoalbum van Disneyland Parijs. Gebruik van foto's is toegestaan mits er netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem contact met ons op.  


Videobellen

Videobellen banner