Naar de kerstmarkten van Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf

21 december - 23 december 2012

Duitse vlag

Düsseldorf | Noordrijn-Westfalen | Duitsland

Bed icoon

Ibis Düsseldorf Hauptbahnhof

Trein icoon

NS International

Inmiddels kennen we elkaar twee jaar en kijken we uit naar onze eerste buitenlandse trip met zijn tweeën. Natuurlijk is dat spannend, daarom vormt het dichtbijgelegen Düsseldorf met al haar kerstmarkten een even geschikte als aantrekkelijke bestemming hiervoor. 

 

Vanuit Hogeschool Rotterdam (vestiging Kralingse Zoom) vertrekken we vrijdagmiddag vlak voor Kerst met de trein richting Venlo om daar over te stappen op de internationale NS trein naar Düsseldorf. De overstaptijd is lang genoeg om eind van de middag door de binnenstad van Venlo te trekken en daar te eten. Begin van de avond komen we aan op Düsseldorf Hauptbahnhof waar we niet lang hoeven te zoeken naar ons Ibis hotel, deze bevindt zich immers op het moderne en grote station.


Kerstmarkten Düsseldorf

Kerstkraam Düsseldorf

Op zaterdag wandelen we de zes verschillende kerstmarkten af. Deze bevinden zich weliswaar op aparte locaties, maar sluiten wel op elkaar aan waardoor ze goed te voet op één dag zijn te bezoeken. De kerstmarkten in Düsseldorf bevinden zich op de Marktplatz, Flinger Strasse (Marktstrasse), Heinrich-Heine-Platz, Stadtbrückchen, Shadowplatz en Gustaf-Gründgens-Platz +  Schadowstrasse. Met 45 kramen is Heinrich-Heine-Platz de grootste kerstmarkt van Düsseldorf terwijl Stadtbrückchen vanwege de sfeervolle verlichting het meest intiem aanvoelt. Voor kinderen is de kerstmarkt op de Gustaf-Gründgens-Platz een trekpleister dankzij de schaatsbaan waar je tot 22:00 uur kunt schaatsen.

 

In Düsseldorf heeft elk plein heeft een geheel eigen karakter. Zo zijn de kraampjes op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving. Ook staat hier een draaimolen van een eeuw oud.


Reuzerad Düsseldorf

Reuzenrad

Nadat we alle kerstmarkten in de stad bezocht hebben, zoeken we een plek waar we kunnen schuilen tegen de regen. Bij het zien van het reuzenrad op de Burgplatz besluiten we deze attractie direct ook als schuilplaats te gebruiken. De cabines zien er namelijk afgesloten en verwarmd uit! Als we door de regendruppels heenkijken krijgen we vanuit het reuzenrad een fraai panoramisch uitzicht over Düsseldorf in winterse sferen.


Familiereünie op Hauptbahnhof Düsseldorf

Hauptbahnhof Düsseldorf Pizza Hut

Een bezoekje naar de kerstmarkten in Düsseldorf is populair, een stelling die wordt bevestigd door het feit dat een paar dagen voor ons bezoek mijn nicht Kirsten met vriend Koen naar Düsseldorf is geweest en dat mijn neef Willem met vriendin Lisanne op onze laatste avond in Düsseldorf aankomt. Drie afzonderlijke tripjes naar Düsseldorf in één week uit dezelfde familie. Een bijzondere toevalligheid, maar het geeft wel aan hoe sterk de kerstreputatie van Düsseldorf is. Als gezellige afsluiter spreken we (in de Pizzahut van Düsseldorf Hauptbahnhof) af met Willem en Lisanne om bij te kletsen. 


Conclusie Düsseldorf

In het met steden drukbevolkte Ruhrgebied is Düsseldorf een aangenaam en modern Duits provinciestadje aan de Rijn die door haar kerstmarkten op de ‘’toeristenkaart’’ is gezet. Voor Nederlanders is het een aantrekkelijke bestemming vanwege de korte reistijd met auto of trein. Düsseldorf bezorgde ons niet alleen een topweekend, het vormde ook de eerste geslaagde buitenlandse trip met zijn tweeën waarvan er later nog veel zouden volgen…. :)

3 sterren

✅ In de decembermaand geniet je van verschillende sfeervolle kerstmarkten in de stad die door de uiteenlopende locaties niet massaal zijn.

✅ Goed aan te reizen vanuit Nederland.

✅ Moderne stad met goede infrastructuur en een uitstekend treinstation. 

 

⁠⁠⁠⁠ Zonder kerstmarkten is er in Düsseldorf weinig te beleven waardoor we er buiten kersttijd niet snel heen zouden gaan.

 

TIP: overweeg om Düsseldorf tijdens de kerstperiode te bezoeken met de trein, de verbinding is prima!


Foto's Düsseldorf

Gelukkig hebben we de foto's nog!

 

Bekijk hier ons fotoalbum van Düsseldorf. Gebruik van foto's is toegestaan mits netjes aan bronvermelding wordt gedaan. Interesse in de foto's zonder merknaam? Neem alsjeblieft contact met ons op.