Op vakantie naar Spanje

Spanje vakantie
Spaanse vlag

Barcelona + Costa Brava | 19 juli - 29 juli 2011

Spaanse vlag

Malaga | 22 augustus - 29 augustus 2020 (Tessa)


Kaart van Spanje

Hoewel Spanje voor veel Nederlanders een traditioneel vakantieland is, brengen wij onze (zomer)vakanties niet overmatig door aan de Spaanse kust. We zijn dol op de Middellandse Zee, maar Spanje heeft in deze regio flinke concurrente van andere Zuid-Europese landen zoals Portugal, Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije. Dit betekent echter niet dat wij geen warme gevoelens koesteren bij dit Mediterraanse land, sterker nog onze allereerste vakantie vond plaats aan de Costa Brava. In de zomer van 2011 verbleef ik met Tessa en haar familie 10 dagen op de Camping El Delfin Verde van waar we ook één dagtrip ondernamen naar Barcelona. Vooralsnog is het bij deze Spanje reis gebleven, maar er zijn intenties om in de toekomst nog meer vakanties te plannen. Een land dat bijna volledig omringd is door zee en een aantal cultureel zeer interessante steden herbergt, heeft zeker genoeg potentie. Spanje is nog lang niet van ons af!


Costa Brava + Barcelona

Op de Spaanse camping

Vanwege het alleen vliegen was het vanaf Rotterdam Airport al een opwindende vakantie. Voor het eerst samen op vakantie gaan is een mooie test waarvoor we netjes geslaagd zijn. Op de grote en internationale camping El Delfin Verde was het vooral relaxen en lezen in de tuin van ons vakantiehuisje ''Once Pinos'' waar ik in de woonkamer op een bank/bed sliep.  Verder hoefden we onszelf met een groot buitenzwembad, een uitgestrekt zandstrand, goede horecagelegenheden, een gamehall, een club en tal van sportfaciliteiten ook niet te vervelen. Wat dat betreft voelde de camping als een apart kustdorpje. 

Stadiontour FC Barcelona

Hoogtepunt van de vakantie was zonder twijfel de dagtrip naar Barcelona.  Dankzij de Hop-On-Hop-Off bus komen we o.a. langs Camp Nou, het Olympisch Stadion, El Cap, het Columbus Monument, La Sagrada Familia en de  Montjuïc heuvel. Hoewel één dag natuurlijk te weinig is om Barcelona echt te ontdekken, kunnen we wel zeggen dat we Barcelona hebben leren kennen als de ideale stedentrip: een fantastisch stad met veel bezienswaardigheden en een gezellige sfeer met een eigen (Catalaans) onderscheidend karakter. Als voetbalfan mocht ook een bezoek aan Camp Nou absoluut niet ontbreken. De legendarische voetbalclub is één van de toeristische trekpleisters. De Camp Nou Experience tour door deze voetbaltempel heeft indruk gemaakt. 

Costa Brava

Drie sterren

Barcelona

5 sterren


Voor onderzoek naar Malaga

Tessa is eind augustus ruim een week met haar vriendin Celeste naar een badplaats vlakbij Malaga geweest om daar op verzoek van de eigenaar te onderzoeken hoe een Nederlands vakantieresort zich kan verbeteren en moderniseren op meerdere vlakken. Tessa bezit vanwege haar studie (Master of Science Leisure and Tourism Studies) en werkachtergrond (Yield bij TUI) immers veel kennis over de leisure branche.