Vakanties naar Spanje & Canarische Eilanden

Spanje vakantie

Zonovergoten kusten, oude Romeinse steden, onherbergzame bergen in de Pyreneeën en vulkanen op de Canarische Eilanden.  Spanje is een populair vakantieland met diverse landschappen waar je zoveel meer kunt doen dan alleen op het strand liggen. Onze eerste vakantie ging naar de Costa Brava, een plek met meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Hierna zijn we met Tenerife en Gran Canaria samen op de Canarische Eilanden geweest.

Gran Canaria

Gran Canaria

Tenerife

Tenerife

Barcelona

Barcelona

Spaanse vlag

Barcelona + Costa Brava | 19 juli - 29 juli 2011

Spaanse vlag

Blanes | Zomer 2012 (Tessa)

Spaanse vlag

Malaga | 22 augustus - 29 augustus 2020 (Tessa)

Spaanse vlag

Tenerife | 1 november - 6 november 2020

Spaanse vlag

Gran Canaria | 13 mei - 20 mei 2023

Spaanse vlag

Girona (F1 Grand Prix) | 31 mei - 7 juni 2023 (Tessa)Canarische Eilanden

Wij hebben met veel plezier (korte) vakanties doorgebracht op Tenerife en Gran Canaria. Het is moeilijk om te kunnen beoordelen welk eiland we zouden aanraden. Dit hangt sterk af van de voorkeuren van de persoon die het vraagt. Beide eilanden kennen overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Wij beschrijven op deze pagina de belangrijkste kenmerken per eiland.


Weekje zonvakantie naar Gran Canaria

Tenerife was zo'n onverwachts groot succes dat we zeker wisten dat we nog meer wilden zien van de Canarische Eilanden. Uiteraard is Gran Canaria dan de logische volgende bestemming in het rijtje. Gran Canaria en Tenerife zijn de grootste eilanden qua afmetingen en bewoners. We hebben één week doorgebracht op het zonnige eiland waarbij we 3 dagen een auto hadden gehuurd om het eiland te verkennen. De overige dagen hebben we lekker genoten van de zon en het zwembad. We verbleven op een heerlijk resort in de toeristische badplaats Playa del Inglés in het zuiden van het eiland. Onze aankomstdag viel samen met de grote optocht van de Gay Pride Maspalomas en omdat TUI met een bus meereed wilde Tessa graag haar werkgever spotten. Na deze bijzondere ervaring en een dagje relaxen werd het tijd om de volgende dagen de natuur en cultuur van Gran Canaria te ontdekken met onze huurauto. 

Op de eerste dag met huurauto reden we over kronkelende wegen naar de voet van Roque Nublo, de 67 meter hoge monoliet en icoon van het eiland. Hier in de buurt stopten we tevens bij diverse mooie uitzichtpunten, waaronder Pico de Las Nieves. Dit is het hoogste punt van het eiland waarvandaan we in de verte de El Teide vulkaan op Tenerife boven de wolken zagen uitsteken. 

Ook bezochten we met Las Palmas de Gran Canaria één dag de hoofdstad van het eiland. We struinden door de mooie historische wijk Vegueta. Hoogtepunt was Plaza Santa Ana, het centrale plein waar o.a. de gelijknamige kerk aan gelegen is. Santa Ana is de absolute eyecatcher van de stad.

 

In een onopvallend ravijn zit een prachtige mini canyon verstopt met de naam Barranco de Las Vacas. Deze ''geheime bezienswaardigheid'' wint in rap tempo aan bekendheid vanwege de Instagram waardige plaatjes die je hier goed kunt maken. Ook wij namen onze tijd om deze bijzondere roodkleurige kloof te bewonderen.

Een andere highlight waar we vanaf ons resort naartoe konden lopen is Dunas de Maspalomas. Dit is een natuurgebied dat bestaat uit enorme duinen in het uiterste zuiden van het eiland. Het gebied van 404 hectare groot heeft sinds 1987 de status van natuurreservaat. Wij waren bij de duinen tijdens zonsondergang wanneer het warme zonlicht de duinen mooi verlicht. Tenerife staat vanwege o.a. de El Teide vulkaan bekend om haar ruige landschap, maar Gran Canaria kent met ook veel indrukwekkende landschappen die zeker de moeite waren om te bezoeken. 


Hiken op vulkanisch Tenerife

Op uitnodiging van TUI zijn wij begin november 2020 op een 6-daagse last-minute vakantie naar Tenerife geweest. Het was een korte, maar intensieve tijd op het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Immers wilden wij het maximale halen uit onze periode hier. Daarom huurden wij een auto en hebben we tijdens ons verblijf het volledige eiland rondgereden. Natuurlijk staat Tenerife bekend om de vele toeristen die afkomen op het zonnige klimaat waar je het volledige jaar van kan genieten. Wij hebben het eiland echter ook van een andere kant leren kennen. Zo zijn wij positief verrast door de verschillende landschappen die dit relatief kleine eiland bezit.

 

Vulkanisch maanlandschap, een groen natuurpark, diepe kloven en indrukwekkende rotskliffen; Tenerife bezit het allemaal. Wij hebben een aantal geweldige hikes gedaan door interessant vulkanisch gebied, namelijk in het El Teide National Park en door de oude lavastromen van de Chinyero vulkaan. Zowel letterlijk als figuurlijk was de beklimming met de kabelbaan  naar de top van de 3.718 meter hoge El Teide vulkaan het hoogtepunt. Vanaf hier hadden wij zicht op de enorme krater waarbij we in de verte ook Gran Canaria zagen liggen. Het was vanwege de corona pandemie erg rustig op het eiland. We hebben genoten van de imponerende en uiteenlopende natuur van Tenerife en we raden iedereen aan om een vakantie naar Tenerife (ook) actief in te steken. 


Voor onderzoek naar badplaats vlakbij Malaga

Tessa is in de zomer van 2020 ruim één week met haar vriendin Celeste naar een badplaats vlakbij Malaga geweest om daar op verzoek van de eigenaar te onderzoeken hoe een Nederlands vakantieresort zich op meerdere vlakken kan verbeteren en moderniseren. Tessa bezit vanwege haar studie (Master of Science Leisure and Tourism Studies) en werkachtergrond (Yield bij TUI) immers veel kennis over de leisure branche. Vakantie Costa Brava inclusief dagtrip Barcelona

In de zomer van 2011 zijn we (weliswaar met de familie van Tessa) voor het eerst samen op vakantie gegaan, met als bestemming de Costa Brava. Tessa reed met haar familie in de auto naar de Spaanse kust en Max kwam later op 16-jarige leeftijd alleen met het vliegtuig. Best spannend allemaal destijds. We verbleven op de grote internationale camping El Delfin Verde, hier was het vooral relaxen in de tuin van ons vakantiehuisje. Met alle faciliteiten op de camping hoefden we ons verder niet te vervelen. 

 

Hoogtepunt van de vakantie was zonder twijfel de dagtrip naar Barcelona. Aan boord van de hop-on-hop-off bus komen we o.a. langs: Camp Nou, het Olympisch Stadion, El Cap, het Columbus Monument, La Sagrada Familia en de Montjuïc heuvel. Als voetbalfan mocht ook een bezoek aan Camp Nou (het voetbalstadion van FC Barcelona) absoluut niet ontbreken. De Camp Nou Experience Tour door deze voetbaltempel was onvergetelijk. Hoewel één dag natuurlijk te weinig is om Barcelona te ontdekken, hebben we genoten van de stad en willen we zeker een keer terugkomen om nog meer te zien. 

Barcelona

5 sterren

Costa Brava

Drie sterren