Op vakantie naar Spanje

Spanje vakantie
Spaanse vlag

Barcelona + Costa Brava | 19 juli - 29 juli 2011

Spaanse vlag

Malaga | 22 augustus - 29 augustus 2020 (Tessa)

Spaanse vlag

Tenerife | 1 november - 6 november 2020


Kaart van Spanje

Hoewel Spanje voor veel Nederlanders een traditioneel vakantieland is, brengen wij onze (zomer)vakanties niet overmatig door aan de Spaanse kust. We zijn dol op de Middellandse Zee, maar Spanje heeft in deze regio flinke concurrente van andere Zuid-Europese landen zoals Portugal, Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije. Dit betekent echter niet dat wij geen warme gevoelens koesteren bij dit Mediterraanse land, sterker nog onze allereerste vakantie vond plaats aan de Costa Brava. In de zomer van 2011 verbleef ik met Tessa en haar familie 10 dagen op de Camping El Delfin Verde van waar we ook één dagtrip ondernamen naar Barcelona. In 2020 is Tessa voor onderzoek naar een badplaats vlakbij Malaga geweest en hebben we op uitnodiging van TUI Tenerife ontdekt tijdens een korte maar actieve last-minute vakantie. 


Hiken op vulkanisch Tenerife

Op uitnodiging van TUI Nederland zijn wij begin november 2020 op een 6-daagse last-minute vakantie naar Tenerife geweest. Het was een korte, maar intensieve tijd op het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Immers wilden wij het maximale halen uit onze periode hier. Daarom huurden wij een auto en hebben we tijdens ons verblijf het volledige eiland rondgereden. Natuurlijk staat Tenerife bekend om de vele toeristen die afkomen op het zonnige klimaat waar je ook in de winter van kunt genieten. Wij hebben het eiland echter ook van een andere kant leren kennen. Zo zijn wij positief verrast door de verschillende landschappen die dit relatief kleine eiland bezit.

 

Vulkanisch maanlandschap, een groen natuurpark, diepe kloven en indrukwekkende rotskliffen; Tenerife bezit het allemaal. Wij hebben een aantal geweldige hikes gedaan door interessant vulkanisch gebied, namelijk in het El Teide National Park en door de oude lavastromen van de Chinyero vulkaan. Zowel letterlijk als figuurlijk was de beklimming met de kabelbaan  naar de top van de 3.718 meter hoge El Teide vulkaan het hoogtepunt. Vanaf hier hadden wij zicht op de enorme krater waarbij we in de verte ook Gran Canaria zagen liggen. Het reisadvies voor de Canarische Eilanden was een paar dagen voor ons vertrek op geel gezet, maar desondanks was het er nog zeer rustig vanwege de corona pandemie. We hebben genoten van de geweldige uiteenlopende natuur van Tenerife en we raden iedereen aan om een vakantie naar Tenerife (ook) actief in te steken. Het is een echt wandeleiland met routes door aansprekende locaties.  


Voor onderzoek naar badplaats vlakbij Malaga

Tessa is eind augustus ruim een week met haar vriendin Celeste naar een badplaats vlakbij Malaga geweest om daar op verzoek van de eigenaar te onderzoeken hoe een Nederlands vakantieresort zich kan verbeteren en moderniseren op meerdere vlakken. Tessa bezit vanwege haar studie (Master of Science Leisure and Tourism Studies) en werkachtergrond (Yield bij TUI) immers veel kennis over de leisure branche. Vakantie Costa Brava inclusief dagtrip Barcelona

Op de Spaanse camping

Vanwege het alleen vliegen was het vanaf Rotterdam Airport al een opwindende vakantie. Voor het eerst samen op vakantie gaan is een mooie test waarvoor we netjes geslaagd zijn. Op de grote en internationale camping El Delfin Verde was het vooral relaxen en lezen in de tuin van ons vakantiehuisje ''Once Pinos'' waar ik in de woonkamer op een bank/bed sliep. Verder hoefden we onszelf met een groot buitenzwembad, een uitgestrekt zandstrand, goede horecagelegenheden, een gamehall, een club en tal van sportfaciliteiten ook niet te vervelen. Wat dat betreft voelde de camping als een apart kustdorpje. 

Stadiontour FC Barcelona

Hoogtepunt van de vakantie was zonder twijfel de dagtrip naar Barcelona. Dankzij de Hop-On-Hop-Off bus komen we o.a. langs Camp Nou, het Olympisch Stadion, El Cap, het Columbus Monument, La Sagrada Familia en de  Montjuïc heuvel. Hoewel één dag natuurlijk te weinig is om Barcelona te ontdekken, kunnen we wel zeggen dat we Barcelona hebben leren kennen als de ideale stedentrip: een fantastisch stad met veel bezienswaardigheden en een gezellige sfeer met een eigen (Catalaans) onderscheidend karakter. Als voetbalfan mocht ook een bezoek aan Camp Nou absoluut niet ontbreken. De legendarische voetbalclub is één van de toeristische trekpleisters. De Camp Nou Experience tour door deze voetbaltempel heeft indruk gemaakt. 

Barcelona

5 sterren

Costa Brava

Drie sterren