Over Traveltess

Op deze pagina lees je meer over wie wij zijn, wat ons drijft om een reisblog te onderhouden en wordt uitgelegd waar de naam Traveltess vandaan komt. Bovendien kom je meer te weten over onze verschillende interesses, onze (succesvolle) rolverdeling bij de organisatie van de reizen en verklappen wij onze persoonlijke reisvoorkeuren. Uiteraard mag onze bucketlist ook niet ontbreken.

Ontstaan reisblog

In de pre-zomer van 2017 lagen wij heerlijk onderuit gezakt op een tweepersoons strandbed en zagen we hoe de middagzon op Curaçao in de Antilliaanse Zee onderging toen we samen enkele hoogtepunten van onze eerdere vakantiereizen doornamen. We beseften hoe moeilijk het is om de vele hoogtepunten allemaal te onthouden, terwijl we nog jong zijn en dus nog een heel reisleven voor de boeg hebben. Zo is het idee ontstaan om een reisblog te starten, zodat we simpelweg zoveel mogelijk vakantieherinneringen kunnen vastleggen in beeld en tekst. Wij leven voor vakanties en het maken van geweldige reizen. Net als iedereen genieten wij van de voorpret en de reis zelf, maar hoe mooi is het als je hier ook de rest van je leven optimaal van kunt nagenieten?


Waarom'Traveltess'?

Tijdens de vakantiereizen met mijn vriendin Tessa heb ik mijn passie en liefde voor reizen ontdekt en en omdat ik bijna al mijn reizen met haar maak, heb ik de naam van dit reisblog aan haar opgedragen. De betekenis spreekt voor zich en geef toe, Traveltess klinkt ook gewoon lekker.De hoofdpersonen

Traveltess is het gezamenlijke reisblog van Max en Tessa. Max is de schrijver van de teksten en verzorgt de content op de website, terwijl Tessa verantwoordelijk is voor het gros van het beeldmateriaal. Tessa studeert Leisure Science in Breda en Max is vanaf kleins af aan al gefascineerd door kaarten, topografie en geschiedenis. Een reisduo is geboren.

Online Marketeer bij Amega Groep

Functie Traveltess: tekstschrijver en contentbeheer

Onderzoekt activiteiten en achtergrondinformatie

Favoriete stedentrip: Rome

Favoriete zonbestemming: Curaçao 

Favoriete vakantieland: Italië 

Favoriete keuken: Grieks

Sport, geschiedenis, geografie en cultuur

Reisplanning: Dublin mei 2019 | Australië + Nieuw-Zeeland oktober november 2019 |

Bucketlist: IJsland, Moskou, New-York, USA Westkust, Safari Zuid-Afrika, Rio de Janeiro, Egypte

Master student ‘Science Leisure and Tourism Studies’ Breda University

Functie Traveltess: maakt beeldmateriaal

Planner en boeker: bepaald accommodaties en verzorgt logistieke zaken

Favoriete stedentrip: Londen

Favoriete zonbestemming: Kroatië 

Favoriete vakantieland: Italië 

Favoriete keuken: Mexicaans

Fauna, duiken en fotografie

Reisplanning: Sziget augustus 2019 | Australië + Nieuw-Zeeland oktober t/m november 2019

Bucketlist: Zuid-Afrika, Bali, Amerikaanse Oostkust, Istanbul, Bonaire, Casablanca, MexicoVeelgestelde vragen


Van wie is dit reisblog?

TravelTess is het gezamenlijke vakantieblog van Max en Tessa.  Tessa draagt zorg voor het gros van het beeldmateriaal en Max schrijft de reisverhalen en brengt alle content samen tot het reisblog zoals het nu is.

Waar komt de naam Traveltess vandaan?

Zoals hierboven beschreven is de naam van dit reisblog afkomstig van de naam van mijn vriendin en reispartner: Tessa. Met haar heb ik een gezamenlijke passie voor reizen ontdekt, dus een subtiele verwijzing naar haar is wel op zijn plaats.

Is de content op dit reisblog zelf gemaakt?

Ja, bijna alle foto's die op dit reisblog staan zijn unieke foto's die door onszelf gemaakt zijn tijdens onze reizen. Deze foto's herken je ook aan het ''Traveltess'' watermerk onderin de foto's. De foto's die dit niet hebben zijn voorzien van een bronvermelding. De teksten zijn reisverslagen van onze eigen tripjes aangevuld met -in eigen beschreven- algemene informatie over de bestemmingen en bezienswaardigheden die we hebben aangedaan.

Mag ik beeldmateriaal of teksten overnemen?

Heb je interesse om content van dit blog over te nemen en te gebruiken voor je eigen website of communicatiekanaal? Dit is toegestaan mits netjes aan bronvermelding wordt gedaan en een verwijzing met link naar www.traveltess.nl wordt gemaakt. Interesse in een samenwerking of heb je vragen over één van onze reizen? Wij komen graag met je in contact.

Tot wanneer gaat dit reisblog terug?

Dit reisblog start bij de eerste vakantie die we samen gemaakt hebben in 2011. Op de landenpagina's worden zijdelings sommige reizen die we los van elkaar hebben ondernomen ook kort benoemd, maar centraal staan echter de reizen die we samen gemaakt hebben. Alleen van deze vakanties zijn reisverslagen gemaakt en de wereldkaart op bestemmingsoverzichtspagina kleurt ook alleen de landen waar we samen geweest zijn.

Welke reizen hebben jullie gemaakt?

Sinds onze eerste vakantie in 2011 hebben we in toenemende mate samen nieuwe gebieden ontdekt. Voor een helder overzicht van deze reizen kun je terecht op onze overzichtspagina van bezochte bestemmingen. Op onze tijdlijn zie je precies wanneer we elke reis gemaakt hebben. 

Wat betekenen de blauwe en zwarte icoontjes op de landenkaarten?

De blauwe icoontjes op de kaart zijn plaatsen waar team Traveltess (Max & Tessa) zijn geweest en de zwarte icoontjes tonen de locaties waar alleen Max is geweest.