Over TravelTess

Op deze pagina lees je meer over wie wij zijn, wat ons drijft om een reisblog te onderhouden en ontdek je waar de naam TravelTess vandaan komt. Bovendien kom je meer te weten over onze verschillende interesses, onze (succesvolle) rolverdeling bij de organisatie van de reizen en verklappen wij onze persoonlijke reisvoorkeuren. Uiteraard mag onze bucketlist ook niet ontbreken.

Ontstaan reisblog

Sunscapa Resort in Curaçao

In de pre-zomer van 2017 lagen wij heerlijk onderuit gezakt op een tweepersoons strandbed en zagen we hoe de middagzon op Curaçao in de Antilliaanse Zee onderging toen we samen enkele hoogtepunten van onze eerdere vakantiereizen doornamen. We beseften hoe moeilijk het is om de vele hoogtepunten allemaal te onthouden, terwijl we nog jong zijn en dus nog een heel reisleven voor de boeg hebben. Zo is het idee ontstaan om een reisblog te starten, zodat we simpelweg zoveel mogelijk vakantieherinneringen kunnen vastleggen in beeld en tekst. Wij leven voor vakanties en het maken van geweldige reizen. Net als iedereen genieten wij van de voorpret en de reis zelf, maar hoe mooi is het als je hier ook de rest van je leven optimaal van kunt nagenieten?


Internationale trein naar Berlijn

Waarom'TravelTess'?

Tijdens de vakantiereizen met Tessa heb ik mijn passie en liefde voor reizen ontdekt. Omdat ik bijna alle reizen met mijn vriendin maak, heb ik de naam van dit reisblog aan haar opgedragen. De betekenis spreekt voor zich en geef toe, TravelTess klinkt ook gewoon lekker.De hoofdpersonen

TravelTess is het gezamenlijke reisblog van Max en Tessa. Max is de schrijver van de teksten en verzorgt de content op de website, terwijl Tessa verantwoordelijk is voor het gros van het beeldmateriaal. Tessa is afgestudeerd in Leisure and Tourism Studies aan Breda University of Applied Sciences en momenteel werkzaam in een commerciële functie bij TUI Nederland. Max is vanaf kleins af aan al gefascineerd door kaarten, topografie en geschiedenis. Een reisduo is geboren.

Max in Wenen

HBO 'Commerciële Economie: Sportmarketing & Management' aan Hogeschool Rotterdam

Senior Online Marketeer bij Amega Groep

Functie TravelTess: tekstschrijver, contentbeheer en maakt beeldmateriaal

Cultuur en historie: onderzoekt activiteiten en achtergrondinformatie

Favoriete stedentrip: Rome

Favoriete zonbestemming: Curaçao 

Favoriete vakantieland: Italië 

Favoriete keuken: Grieks

Gaafste hike: Kalalau Trail (Kauai, Hawaii)

Sport, geschiedenis, geografie en cultuur

Bucketlist: IJsland, New York, en Amerikaanse  westkust

Tessa bij de Berlijnse Muur

Master of Science, Leisure and Tourism Studies aan Breda University

Yield Manager bij TUI Nederland

Functie TravelTess: naamdrager, redigeren en maakt beeldmateriaal

Planner en boeker: kiest accommodaties en verzorgt logistieke zaken

Favoriete stedentrip: Londen

Favoriete zonbestemming: Tenerife

Favoriete vakantieland: Italië 

Favoriete keuken: Mexicaans

Gaafste hike: Abel Tasman Park (Nieuw-Zeeland)

Fauna, duiken en fotografie

Bucketlist: Zuid-Afrika, Amerikaanse oost- en westkust en CanadaPenny Coins verzameling

Aangemoedigd door de vader van Tessa spaarde zij al vanaf kleins af aan Penny Coins in het binnen- en buitenland. Zodoende checken we op onze reisbestemmingen altijd even of er nog Penny Coins te scoren zijn. Inmiddels hebben wij al bijna 50 unieke munten verzameld in 10 verschillende landen. Lees via onderstaande button meer over deze verzamelhobby en ontdek de herkomst van alle locaties van onze souvenir munten. 

Penny Coin verzameling


Vraag & antwoord

Vraagteken symbool

Van wie is dit reisblog?

TravelTess is het gezamenlijke vakantieblog van Max en Tessa. Tessa draagt zorg voor het gros van het beeldmateriaal en Max schrijft de reisverhalen en brengt alle content samen tot het reisblog zoals het nu is.

Waar komt de naam TravelTess vandaan?

Zoals hierboven beschreven is de naam van dit reisblog afkomstig van de naam van mijn vriendin en reispartner: Tessa. Met haar heb ik een gezamenlijke passie voor reizen ontdekt, dus een subtiele verwijzing naar haar is wel op zijn plaats.

Is de content op dit reisblog zelf gemaakt?

Ja, bijna alle foto's die op dit reisblog staan zijn unieke foto's die door onszelf gemaakt zijn tijdens onze reizen. Deze foto's herken je ook aan het ''TravelTess'' watermerk onderin de foto's. De foto's die dit niet hebben zijn voorzien van een bronvermelding. De teksten zijn reisverslagen van onze eigen tripjes aangevuld met -in eigen beschreven- algemene informatie over de bestemmingen en bezienswaardigheden die we hebben aangedaan.

Mag ik beeldmateriaal of teksten overnemen?

Heb je interesse om content van dit blog over te nemen en te gebruiken voor je eigen website of communicatiekanaal? Dit is toegestaan mits netjes aan bronvermelding wordt gedaan en een verwijzing met link naar www.traveltess.nl wordt gemaakt. Interesse in een samenwerking of heb je vragen over één van onze reizen? Wij komen graag met je in contact.

TravelTess in Keulen

Tot wanneer gaat dit reisblog terug?

Dit reisblog start bij de eerste vakantie die we samen gemaakt hebben in 2011. Op de landenpagina's worden zijdelings sommige reizen die we los van elkaar hebben ondernomen ook kort benoemd, maar centraal staan echter de reizen die we samen beleefd hebben. Van al deze gezamenlijke vakanties zijn reisverslagen gemaakt en de wereldkaart op bestemmingsoverzichtspagina kleurt ook alleen de landen waar we samen geweest zijn.

Welke reizen hebben jullie gemaakt?

Sinds onze eerste vakantie in 2011 hebben we in toenemende mate samen nieuwe gebieden ontdekt. Voor een duidelijk overzicht van deze reizen kun je terecht op onze overzichtspagina van bezochte bestemmingen. Op onze tijdlijn zie je precies wanneer we elke reis gemaakt hebben. 

Wat betekenen de blauwe, roze en zwarte icoontjes op de landenkaarten?

De blauwe icoontjes op de kaart zijn plaatsen waar team TravelTess (Max & Tessa) zijn geweest, de zwarte icoontjes tonen de locaties waar alleen Max is geweest en de roze icoontjes staan voor plaatsen waar enkel Tessa is geweest.