Op vakantie naar Ierland

Vlag van Ierland

Dublin | 16 - 19 mei 2019


Kaart van Ierland

Ierland staat als reisland natuurlijk bekend om haar prachtige rotskusten en stranden aan de Atlantische Oceaan, groene heuvels en bruisende Irish Pubs. Kortom, een ideaal vakantieland voor een rondreis of een stedentrip naar Dublin. In het voorjaar van 2019 ben ik met mijn voetbalelftal als teamuitje een weekend naar Dublin geweest.

 

Stedentrip Dublin

Als cadeau en eerbetoon aan één van onze spelers die 30 jaar geworden was en fanatiek groundhopper (voetbalreiziger) is, besloten wij als teamuitje om met 16 man Dublin onveilig te maken. De hoofdstad van Ierland die bekendstaat om het zwarte Guinness bier, hondenraces en natuurlijk de vele Irish Pubs. Na een intensief weekend kunnen we zeggen dat we met dit alles kennis gemaakt hebben. 

Zo kwam er een einde aan een intensief teamweekend in Dublin. Kort gezegd is Dublin met al haar pubs en bijzondere sportcultuur de ideale stad voor een dergelijk teamuitje. Dublin heeft niet de allure van Barcelona, Londen of Rome. Hiervoor heeft het aan culturele bezienswaardigheden gewoonweg te weinig te bieden waardoor je voor een losse stedentrip met bijv. je partner aan twee volle dagen ruim genoeg tijd hebt. Dublin zou ik dan ook eerder aanraden als stop tijdens een rondreis door Ierland i.p.v. een bestemming voor een losse stedentrip. Tenzij je natuurlijk met een grote vriendengroep bent. :-)

4 sterren
Teamweekend naar Dublin